Tak mahu sakiti perasaan isteri pertama lagi, ini yang akan dilakukan Syamsul Yusof “Insyaallah saya cuba redha apa sahaja..”

Pengarah Syamsul Yusof tidak akan mengeluarkan sebarang kenyataan berhubung Puteri Sarah Liyana kerana tidak mahu menyakiti perasaan isteri pertamanya itu.

Syamsul atau Mohd Syamsul Mohd Yusof, 39, berkata, dia juga reda dengan apa sahaja ketentuan keputusan Jawatankuasa Pendamai (JKP) pada Isnin ini dan berharap Puteri Sarah turut berperasaan sama.

553

Syamsul masih berharap rumah tangganya dengan Puteri Sarah dapat diselamatkan.

“Insya Allah saya cuba redha apa sahaja. Mudah-mudahan begitu juga dengan Sarah. Saya tidak mahu mengeluarkan apa-apa kenyataan yang boleh menyakiti Sarah lagi,” katanya ketika ditemui pemberita.

Syamsul hadir di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur pada Khamis bagi sebutan kes nusyuz terhadap Puteri Sarah. Hakim Syarie, Maizatul Aliza Che Din menetapkan tarikh baharu pada 8 Mei ini sebagai sebutan semula bagi memboleh pihak-pihak memfailkan pembelaan.

Ia susulan Puteri Sarah tidak dapat hadir pada prosiding tersebut kerana berada di luar negara atas tuntutan kerja. Sementara itu, meskipun reda dengan ketentuan terhadap rumah tangganya, Syamsul tetap berharap semua kemelut yang melanda perkahwinan mereka berakhir dengan baik.

“Doakan untuk saya dan Sarah sama ada ia berakhir dengan baik atau tidak. Saya pun tak nak cakap banyak sebab takut salah cakap,” katanya.

Sementara itu, peguam Puteri Sarah iaitu Datuk Akberdin Abdul Kader memaklumkan anak guamnya sedia maklum akan tuntutan nusyuz terhadapnya. Kata Akberdin pihaknya menerima surat mengenai permohonan tersebut pada 24 Mac lalu dan tidak terkejut dengan perkara tersebut.

“Sekarang ini zaman sosial media. Dia (Sarah) sudah tahu lebih awal dan tidak terkejut tentang tuntutan nusyuz. Pihak kami akan memasukkan pernyataan pembelaan terhadap tuntutan tersebut,” katanya.

VIDEO

Syamsul sebelum ini memfailkan permohonan nusyuz terhadap Sarah pada 21 Mac lalu.

Permohonan itu dibuat selepas Syamsul enggan menceraikan Sarah pada 7 Mac lalu sebelum mahkamah memerintahkan kedua-dua pihak melantik wakil Jawatan Kuasa Pendamai (JKP) bagi menyelesaikan kemelut rumah tangga mereka.

Untuk rekod Syamsul dan Puteri Sarah bernikah pada 8 Mac 2014 dan mereka dikurniakan sepasang cahaya mata iaitu Syaikhul Islam, 6, dan Sumayyah, 5 tahun.

 

Sumber: mstar

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*