Sebelum Pukol Anak, Gadis Beritahu Ibu Tuduh Dirinya Curi Wang 10K.

Beberapa hari yang lalu, usahawan kosmetik Eka Ekora bersama suaminya didakwa di Mahk.am4h Ma3t atas dakw4an menyebabkan kecede.ra4n kepada anak perempuannya.

Anaknya, Puteri Ayu yang mendakwa dirinya telah dikasari oleh ibu serta bapa tirinya berpunca dari status Whatsapp yang dimuatnaiknya berkenaan harta.

Baru-baru ini menerusi Facebook Live, anak perempuannya itu berkongsi cerita bahawa sebelum memukul dirinya si ibu pernah mempuat laporan polis terhadap dirinya selepas kehilangan wang tunai berjumlah RM10 ribu.

Hilang RM10 ribu, tuduh anak songlap

Bagaimanapun, gadis itu menafikan tuduhan tersebut sekeras-kerasnya dan menjelaskan kad bank yang dipinjam daripada bapa tirinya hanya digunakan untuk perniagaan.

Kemesraan di media sosial hanya lakonan

Bukan itu sahaja, gadis itu turut mendedahkan bahawa kemesraan yang dipamerkan di media sosial hanya sekadar lakonan semata-mata.

Lebih-lebih lagi apabila Puteri mengakui sering rasa terkongkong dan terhina dengan layanan si ibu yang suka melebihkan orang lain.

@noraznyaisyAhh sedehh? tu org kata hidup realty xsama mcm dlam media sosial.. kita sama2 doakan mereka##fyppppppppppppppppppppppp♬ original sound – Nor Azny Aisy

 

Berharap ibu mendapat hidayah

Sementara itu, menerusi coretan di laman Facebook miliknya, gadis itu menegaskan tidak berniat untuk mengaibkan ibunya tetapi sebagai seorang anak, dia hanya mendambakan kasih-sayang daripada seorang ibu.

Malah, gadis berkenaan turut mendoakan agar pintu hati ibunya dibuka untuk menerima hidayah Allah suatu hari nanti.

 

 

 

Meng4ku Tak bers4llah Pvkkul anak

Bagaimanapun si ibu, Eka Ekora atau nama sebenarnya Nurul Atikah Hanafi bersama suami, Mohd Hairie Razali meng4ku tidak bers4lah selepas pertvduhan dibaca.

Difahamkan lagi, Eka dan suami telah did4kwa menye.babkan keced3raan kepada anak perempuannya yang berusia 16 tahun di sebuah rumah di Kampung Pauh, Kelantan.

Hari ini, usah.awan kos.metik Eka Ekora bersama suaminya did4kwa di Mah.kamah Majistret atas dakw4an menye.babkan keced3raan kepada anak perempuannya pada Isnin lalu.

Sebelum ini, tular kisah anaknya Puteri Ekora yang mend4kwa diri.nya telah dikas4ri oleh ibu serta bapa tiri.nya berp.unca dari status Whatsapp yang dimuatnaiknya berkenaan harta.

Mereka did4kwa mengikut Se.ksyen 323 Kanun Kes3ksaan dan boleh dihvkum mengikut se.ksyen yang sama dibaca bersama Sek.syen 326A Kanun Kes3ksaan dibaca bersama Se.ksyen 34 Kanun Kes3ksaan serta boleh membawa hukvman p3njara sehingga satu tahun atau d3nda maksimum RM2,000 atau kedua-duanya.

Timbalan Pend.akwa Raya Mohd Hakimie Ab Hadi tidak menawarkan sebarang jaminan buat kedua-dua tertvduh.

Diberi Ikat Jamin Sebab Mengandung 5 Bulan

Namun begitu, peguam tertvduh Muhammad Hasif Hassan memohon agar mereka diberi jaminan dengan kadar minimum kerana tertvduh wanita sedang mengandung 5 bulan.

“Mereka memberi kerjasama dengan baik apabila meny3rah diri kepada polis dan tinggal di Pasir Mas,” katanya.

Mahkamah kemudiannya membenarkan tertvduh diberi jamin sebanyak RM9,000 seorang masing-masing dengan seorang penjamin.

Mereka juga perlu melapor diri di Balai Polis Pasir Mas dua kali sebulan dan majistret menetapkan 18 Ogos depan sebagai tarikh sebutan semula kes.

 

Sumber: TikTok Nor Azny Aisy, Facebook Puteri Ayu / hmetro

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*