Anggun Berbaju Kurung, Dr Amalina Kini Isteri Jejaka Inggeris.

Pakar bedah kelahiran Malaysia yang berkhidmat di United Kingdom (UK), Dr Amalina Che Bakri selamat bergelar isteri kepada jejaka Inggeris yang dikenali sebagai Alex di London Central Mosque pada 31 Mac lalu.

Pengumuman tersebut dikongsi wanita berusia 34 tahun itu menerusi laman Instagram dengan memuat naik dua posting meluahkan rasa syukur selepas tiga kali terpaksa ditunda akibat perintah berkurung di UK.

Kami lega setelah berjaya mengadakan majlis ringkas yang dihadiri ahli keluarga dan rakan terdekat (hanya enam tetamu, peraturan pihak berkuasa UK).
“Perancangan asal adalah membuat majlis resepsi pada Mac (Malaysia) dan Jun (UK) pada tahun ini. Tapi kami terpaksa tunda majlis resepsi sehingga kami yakin bahawa semua orang boleh hadir,” tulisnya.

Malah wanita kelahiran Kota Bharu, Kelantan itu berkata, dia dan suami menanti detik bagi meraikan hari istimewa tersebut bersama insan tersayang dan rakan-rakan pada masa akan datang.

Menerusi foto dikongsi, Dr Amalina tampil anggun mengenakan busana rona putih rekaan Cosry, manakala suaminya kacak dengan sut lengkap berwarna hitam.

Terdahulu, Dr Amalina yang meraih 17A1 dalam keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2004 mengumumkan mengikat tali pertunangan dengan jejaka tinggi lampai itu pada 10 Ogos lalu.

Sumber: Instagram Dr Amalina

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*