Intan Sarafina Kongsi Cerita Yang Membuatkan Beliau Nekad Berhijab.

Kuala Lumpur: Penyanyi, Intan Sarafina mengakui sudah berhijab selepas terjatuh dan mengalami ret4k tul4ng di bahagian jari kelingk1ng kaki kiri sehingga dimasukkan ke wad pada 17 Januari lalu.

Intan, 40, atau nama sebenarnya Ungku Intan Sarafina Ungku Yahya yang popular menerusi lagu Duhai Malam berkata, dia perlu melalui pembed4han ekoran kec3deraan yang dialami itu.

“Ketika jogging di kawasan rumah saya terpijak lubang dan terus jatuh. Apabila buat pemeriksaan, tul4ng jari kelima kaki atau j4ri kel1ngking bahagian tengah ret4k. Saya terus dimasukkan ke wad dan perlu menjalani pembed4han.

“Selepas keluar hospital, rasa macam lain sangat. Memang tak boleh nak gambarkan perasaan itu. Saya berasa bersyukur sangat ibarat diberi peluang kedua. Jadi, sejak itu saya nekad untuk pakai tudung.

“Saya bulatkan hati nak berubah menjadi lebih baik dengan berhijab. Alhamdulillah, sekarang saya berasa lebih tenang. Saya berasa bersyukur dengan apa yang menimpa. Ada hikmah di sebalik kejadian berlaku,” katanya kepada Harian Metro.

Intan yang juga bekas peserta program Gegar Vaganza musim ketiga berkata, sebelum ini dia berasakan seperti ada yang kosong.

“Niat nak pakai tudung sudah lama, tapi saya simpan dulu. Diakui, sebelum ni memang macam ada sesuatu yang kosong. Tapi, alhamdulillah, sekarang saya lebih gembira dan tenang.

“Sebenarnya Allah nak lindung dari apa yang mungkin lebih buruk. Jadi, saya berasa syukur sangat. Alhamdulillah, sekarang saya dalam proses nak sembuh,” katanya.

 

sumber : hmetro

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*