Ibu Kandung, Bapa Tiri Di Sambung Rem4n Lagi Seminggu

 

 

AYER KEROH: Tahanan reman pasangan suami isteri yang juga ibu kandung dan bapa tiri kepada budak lelaki berusia tujuh tahun yang meninggal dunia dipercayai did3ra minggu lalu, disambung selama tujuh hari hingga 12 Februari depan.

Penolong Kanan Pendaftar Mahkamah Majistret Ayer Keroh, Mohd Anuar Ostadi membenarkan permohonan polis untuk sambung rem4n wanita berusia 32 tahun dan pasangannya berusia 38 tahun bagi membantu siasatan kes mengikut Seksyen 302 Kanun Kes3ksaan.

Terdahulu, kedua-dua mereka yang memakai pakaian lokap berwarna jingga dan ungu dilihat tenang ketika dibawa masuk ke bilik khas reman di kompleks mahkamah terbabit.

Sabtu lalu, pasangan suami isteri itu yang disyaki mend3r4 dan membun.h kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun, di Taman Krubong Jaya direman tujuh hari hingga hari ini bagi membantu siasatan.

Dalam kejadian jam 4 petang Jumaat minggu lalu, budak lelaki terbabit ditemui lem4s dalam tong air setinggi 60.9 sentimeter dalam bilik air tingkat bawah rumah itu. Terdapat beberapa kesan keced3r.aan di beberapa bahagian badan mangsa.

Polis turut mengesahkan terdapat beberapa kesan lebam termasuk luk4 lama dan baharu di anggota badan mang-s4, khususnya di kepal4 dan belakang badan kanak-kanak itu ketika proses bedah siasat.

Jenazah yang dituntut oleh waris keluarga ibu kandung di Jabatan Perubatan Forensik Hospital Melaka dan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Padang Lebar, Kampung Simpang Bekoh, Jasin, Isnin lalu.

 

sumber : bharian

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*