“Ada Kesan Luka 3 cm Belakang Kepala ..”- Hasil Awal Bedah Siasat Arwah Amir Di Kongsi Pihak P0lis.

Melaka: Terdapat banyak kesan leb4m serta beberapa keceder4an lama dan baru di badan kanak-kanak yang meninggal dunia dipercayai dider.4 ibu kandung dan bapa tirinya di Taman Krubong Jaya, di sini.

Selain itu, ada kesan luk4 kecil sepanjang tiga sentimeter di belakang kepala yang dipercayai baru berlaku ke atas mangsa.

Ketua Jabatan Siasatan Jen4.yah Negeri, Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman, bagaimanapun berkata, pihaknya masih belum dapat menges4hkan punca kemati44n mangs4 sama ada disebabkan dider.4 atau akibat lem.4s seperti yang didakwa sebelum ini.

Katanya, laporan hasil bedah siasat ke atas mangs4 juga belum dapat memastikan punca kemati.an kerana terdapat beberapa spesimen yang perlu dihantar ke makmal untuk ujian lanjut.

“Masih terlalu awal untuk mengesahkan punca kemati.4n, cuma kita boleh sahkan memang terdapat kecederaan terutama sekali di bahagian kepala dan beberapa anggota bad4n terutama di bahagian belakang mangs4.

“Kami percaya keceder4an itu akibat dipukvl dengan objek tumpvl, namun kita masih melakukan siasatan rapi berkaitan perkara itu sama ada kecederaan itu disebabkan mangs4 terjatvh atau dipukvl oleh mana-mana individu,” katanya ketika ditemui di perkarangan Jabatan Perubatan Forensik Hospital Melaka, malam ini.

Beliau berkata, beberapa spesimen seperti paru-paru, jantung dan hati sudah dihantar ke makmal untuk ujian, tetapi tidak dapat dipastikan bila keputusan mengenainya akan diperoleh.

Mengulas lanjut, beliau berkata, ketika pihak polis tiba di rumah mangsa, Jumaat lalu, mayat sudah dikeluarkan daripada tong berisi air yang terletak di dalam bilik air di tingkat bawah kediaman berkenaan.

“Ketika polis tiba, mangs4 baru sahaja meninggal dunia kira-kira tiga jam sekali gus menepis dakwan segelintir nitizen yang mendakwa mangs4 sudah meninggal dunia tiga hari,” katanya.

Mohd Sukri juga yakin jenazh mangs4 akan diserahkan kepada waris yang sah selewat-lewatnya pagi esok untuk urusan pengebumian.

“Tiga adik-beradik mangs4 juga akan dipanggil untuk dirakam percakapan bagi membantu siasatan. Siasatan masih lagi berjalan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan,” katanya.

 

sumber: hmetro

Ayah tiri ‘Adik’ asyik minta maaf

Susp3k lelaki yang juga ayah tiri kepada kanak-kanak yang mav.t selepas dipercayai lem.4s dalam tong dan dider.4 dalam kejadian di Taman Krubong Jaya, Melaka berkali-kali mengucapkan kata maaf kepada keluarga angkat.
Menceritakan hal itu kakak angkat mangsa yang dipanggil ‘Adik”, Tufah Naziha Md Tarmidi, 26, berkata, permohonan maaf lelaki berkenaan diungkapkan ketika mereka bertemu pada proses pengecam4n may4t kanak-kanak malang itu di Hospital Melaka hari ini.
Ujar Taufah, ketika pengecaman itu ibunya Norlida Abu Hassan, 50, juga sempat merayu kepada ibu kandung kanak-kanak itu untuk membenarkan anak mereka dikebumikan di kediaman dia membesar di Rawang Selangor.
Bagaimanapun wanita berusia 32 tahun itu hanya menggeleng kepala tanpa berkata apa-apa.
Tufah yang juga bekas rakan satu kolej susp3k wanita berkenaan berkata, mengenali wanita berkenaan, dia tidak menyangka peristiwa trag1s ini terjadi kepada adik angkatnya.
Katanya, wanita itu merupakan graduan diploma bimbingan dan kaunseling yang tamat pengajian di sebuah kolej swasta di Melaka pada tahun 2015.
Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*