Tular Ibu K4ndung Der4 Anak, Akhirnya Tindakan Di Ambil Kepada Pasangan Suami Isteri

AYER KEROH 30 Jan. – Pasangan suami isteri direm4n tujuh hari sehingga 5 Februari depan bagi membantu siasatan k3s kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun yang disyaki dider.4 hingga ma.vt di sebuah rumah di Taman Krubong Jaya, di sini, petang semalam.

Perintah rem4n terhadap susp.3k dikeluarkan oleh Penolong Pendaftar Mahkamah Ayer Keroh, Mohd Anuar Ostadi sebentar tadi selepas dipohon p0lis mengikut Seksyen 117 Kanvn Acara Jen4yah.

Ia bagi membolehkan pihak polis menjalankan siasat4n k3s itu mengikut S3ksyen 302 Kanvn Kes3ksaan.

Terdahulu, susp3k berusia 38 tahun dan 32 tahun yang juga bapa tiri dan ibu kandung kanak-kanak itu dibawa ke Mahk4mah Ayer Keroh pada jam 9.20 pagi selepas ditah4n di rumahnya di Taman Krubong Jaya, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 4 petang itu, mangs4, Zubaidi Amir Qusyairi Abdul Malek ditemukan lem4s dalam tong air di rumah berkenaan dengan terdapat beberapa kesan keceder4an di beberapa bahagian bad4n.

Ketua Jabatan Siasata4n Jen4y4h (JSJ) negeri, Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman dilapor berkata, Bilik Gerakan Melaka Tengah menerima maklumat dari seorang lelaki berusia 38 tahun mend4kwa anak tirinya lem4s dalam tong air di rumahnya.

Menurutnya, hasil pemeriksaan fizikal terhadap may4t mangs4 bagaimanapun menemui kes4n leba4m dan keceder4an di beberapa anggota b4dan, sebelum may4t kanak-kanak itu dibawa ke Jabatan Forensik, Hospital Melaka untuk bed4h si4sat bagi mengetahui punca kemati4n.

Untuk rekod, kisah kanak-kanak malang itu sebelum ini pernah tular Oktober tahun lalu apabila ibu angkat yang menjaganya sejak bayi terpaksa memulangkan Zubaidi Amir kepada ibu kandungnya.

Kisah itu dikongsikan menerusi satu klip video di Facebook yang menunjukkan ibu angkat dan keluarganya menangis teresak-es4k ketika mendakap kanak-kanak terbabit sebelum diserahkan kepada ibu kandungnya.

 

 

Manja bersama ibu angkatnya

May be an image of 2 people and people sitting

 

sumber : bharian

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*