Dua Kali Buat Swab Test, Aprena Manrose Sah Positif Covid-19.

Kuala Lumpur: Pelakon Aprena Manrose, 28, yang disahkan positif Covid-19 pada 17 Januari lalu meminta orang ramai tidak menganggap pesakit Covid-19 seperti penjenay4h.

Aprena atau nama sebenarnya Wan Syahera Putri Aprena Wan Syahman disahkan positif selepas dua kali melakukan ujian swab di rumahnya.

Aprena turut menasihati orang ramai supaya segera membuat ujian swab jika bergejala.

“Saya buat ujian Rapid Test Kit (RTK) pada 17 Januari lalu. Ketika itu hasil ujian memang sudah positif, tapi untuk kepastian saya buat sekali lagi ujian PCR dan hasil ujian yang keluar pada 19 Januari juga positif.

“Pesakit Covid-19 bukan penjen4yah. Kalau anda rasa ada gejala, tampilkan diri untuk buat ujian saringan atau kuarantin di rumah selama 10 hari. Jika tidak, mungkin anda boleh sebarkan lagi virus ini. Kita lawan bersama-sama. Insya Allah.

“Kepada semua yang senasib dengan saya, tenang dan sentiasa berfikiran positif. Seperti yang kita tahu, kes semakin meningkat. Keberangkalian untuk kita dijangkiti sangat tinggi. Kepada rakyat Malaysia tolonglah jadi seorang manusia yang bertanggungjawab. Patuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan,” katanya.

Menerusi hantaran dimuat naik di Instagram, Aprena berkata, dia tidak mengetahui bagaimana boleh dijangkiti wabak itu.

“Ramai yang nak tahu keputusan saya buat ujian swab tempoh hari. Saya memang penakut, tapi lagi takut apabila tahu hasil ujian itu positif. Saya pun tak tahu macam mana boleh kena tapi kronologinya saya akan cerita di Instagram Story.

“Selepas beberapa hari rasa tak sedap badan, saya tahu Emma (Emma Maembong) ada buat ujian saringan di rumah dan terus minta nombor daripadanya. Terima kasih Emma dan klinik berkenaan atas perkhidmatan yang bagus. Keesokan harinya saya terus buat ujian saringan di rumah saya dan agak terkejut apabila tahu diri ini positif.

“Tapi selepas mendengar nasihat doktor dari klinik itu, saya rasa nak kongsikan cerita ini pada semua,” katanya.

sumber: hmetro

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*