“Hobi ratu suka bed4h..”- Safiey Illias Buat Pembed4han Kerana Hobi, Bukan Nak Cantik.

Sebelum ini, kecoh di media sosial mengenai usahawan kosmetik Safiey Illias yang berkongsi rakaman video sedang menjalani pembed4han plast1k di Instagram miliknya.

Bagaimanapun, Safiey yang menggelarkan dirinya sebagai ‘Ratu’ menyatakan bahawa pembed4han yang dilakukannya itu bukan kerana mempunyai masalah atau inginkan kepuasan sebaliknya sekadar hobi.

“Ratu bed4h bukan sebab ada masalah, stress, down, dan tak ada kena mengena dengan ketenangan ke ape ke. Nak cantik?? Ratu buat bukan untuk kecantikan dan bukan kecantikan kepuasan yang ratu cari.
“Memang hobi ratu suka shopping, suka cantikkan diri, suka bed4h, suka beli barang pastu tak pakai ratu preloved Ratu buat untuk diri sendiri bukan sebab shuben suruh ke, sebab orang ke, atau sebab sapa-sapa je lah, tak ada kaitan.
“Ratu buat untuk diri ratu dan ratu happy sebab itu yang ratu suka buat,” dedah pemilik nama Mohd Saifuddin Ilias itu.

Menjengah ke ruangan komen, pengakuan usahawan berusia 27 tahun itu membangkitkan pelbagai pandangan daripada warganet dimana rata-rata memberi tegurana selain mengecam tindakan Safiey berkenaan.

Dalam pada itu, terdapat juga individu yang turut mendoakan agar Safiey kembali ke pangkal jalan dan berhenti melakukan pembed4han yang boleh memudaratkan tubuh badannya. Hmm. Kalau dah minat, apa boleh buat kan?

Sumber: Instagram Safiey Illias

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*