“Saya doa anak awak semua jadi macam sajat”- Ibu Sajat Marah Pegawai JAIS

KUALA LUMPUR – Usahawan kosmetlk kontr0versi, Nur S4jat atau nama sebenarnya, Muhammad Sjjad Kamaruz Zaman akhirnya mengakui dia sudah menjalani pembed4han penukaran jantlna.

Menerusi InstaStory miliknya, dia turt mend4kwa kerja-kerja amal kebajikannya tidak dipersetujui segelintir pihak aklbat statusnya.

Dalam pada itu, tular satu video ketika S4jat menangls dig4ri, muncuk seorang wanita yang didkwa ibu kepada Sjat mem4rahi beberapa peg4wai Jais.

Menurut rakaman tersebut, Ibu S4jat kelihatan sangat mar4h dan mendoakan supaya keturunan pegawai Jais akan mendapat anak seperti S4jat

“Saya doakan awak semua anak awak akan dapat, keturunan awak semua macam S4jat” – mak S4jat

Dalam pada itu, netlzan terus menyokong tindakan tegas dari JAIS, kerana isv melibatkan S4jat telah lama berlaku

“JAIS buat kerja diorang. Kau pergi rek0d. Kalau kau ikot flow, JAIS da cakap kau boleh dijamin keluar dengan 1 penjamin. Mak atau ayah. Tanpa bayaran. Tapi kena d4kwa la dlu, kena tngkap, kalau kau ikot flow undng2 nya, tak jadi havoc pun. JAIS t4han atas dkwaan pemakaian bukan majlis kau. Tvduhan 2018 pun masuk skali. Hahaha. Drama. Nak tunjuk dia kena bvli, tak diberi hak kemanusiaan. Takde plak dgr JAIS makl2 jerlt2 masa bg keterangan. Dia yang start nak larl keluar. Mula2 skali dah s4lah dah. Ambik phone, rekod all the things. Ni da masuk kes4lahan p0lis pulak. Haha! Da bertambah mas4lah. Tuhan jentlk sikit je. Berubah jela. Yela kau banyak duit. Ada kuasa duit. Kuasa tuhan? Bila2 je boleh dia tegur kau. Go JAIS GO!! Im on your side!” tulis seorang netlzan

Sajat menerusi sebuah video IGTV di Instagram @nursjat23, menceritakan kisah sebenar dia dig4ri pegawai Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) sehingga dit4han di Pusat Pen4hanan Sementara, Kuala Kubu Bharu.

Menurut S4jat dia mendapat layan yang tidak wajar walaupun sudah memberikan kerjasama apabila dipanggil untuk si4satan oleh pihak JAIS.

Katanya si4satan dilakukan kerana laporan yang dibuat pada 23 Ogos 2018, kerana berpakaian wanita ketika mengadakan majlis doa selamat di Wisma Nur Sjat, Sksyn 16 Shah Alam.

“Laporan rep0rt pada tahun 23/2/2018 pada masa itu saya ada membuat majlis doa selamat dan bacaan yassin bersama budak2 tahfiz di wisma saya sksyn 16 Shah Alam.

“Saya pendekkan cerita, saya dil4yan tidak wajar, walaupun saya datang memberi keterangan dan kerjasama pada pihak JAIS.

“Hak saya sebagai manusia yang telah memberi kerjasama telah direm4n dit4han di pusat tah4nan sementara di Kuala Kubu Bahru,” katanya.

Sajat turut mendkwa pihak JAIS sengaja melengah-lengahkan surat jaminan termasuk diced3rakan dan digarl sehingga mengal4mi b3ngk4k tangan serta badan kerana bergelvt untuk mempert4hankan diri.

Dalam pada itu S4jat turut membuat luahan yang mengejvtkan apabila mengaku membuat pemb3dahan jantlna menerusi ruangan IG Story.

Menerusi beberapa kenyataan dimuat naik, Sajat kelihatan seolah-olah kes4l dengan diskriminasi sesetengah pihak terhadap golongan sepertinya.

Sajat turut mempersoalkan tentang adakah kebaikan dalam agama berpandukan kepada pakaian semata-mata?

Menguatkan lagi gambaran pemilik Nur S4jat Gold itu sedang berada dalam keadaan tertek4n apabila menyatakan Islam berat buat dirinya dan bertanya kepada pengikut samada dia patut keluar dari agama.

Sementara itu, menerusi ruangan sama Nur S4jat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman turut berkongsi beberapa pandangan netlzen.

Antara komen yang dikongsi ialah pendapat netlzen mengenai layanan kurang baik oleh JAIS ketika S4jat hadir dengan cara baik untuk membantu si4satan.

Rata-rata berpendapat sungguhpun Nur Sajat seorang transg3nder dia tidak wajar dilayan dengan bvruk dan k4sar.

Sumber:tranformasi

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

1 Trackback / Pingback

  1. “Saya doa anak awak semua jadi macam sajat”- Ibu Sajat Marah Pegawai JAIS – Transformasi

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*