Di Kecam Kerana Daftar ‘Trademark’ Daging Harimau Menangis, Ibu Neelofa Bersuara.

Sebelum ini, ibu kepada pengacara popular Neelofa iaitu Datin Noor Kartini mendapat kritikan hebat dari netizen gara-gara membuat permohonan mendaftar ‘trademark’ daging harimau menangis yang dijual olehnya. Malah, beliau turut memuat naik video memberitahu bahawa produk tersebut telah didaftarkan di Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO).

Dah berzaman orang guna

Hal ini membuatkan ramai berasa kurang senang dan beranggapan bahawa tindakan sebegitu ‘membunuh’ peniaga-peniaga kecil yang turut sama mengeluarkan produk makanan Daging Harimau Menangis.

Rata-rata netizen meluahkan pandangan dan tidak bersetuju apabila ibu Neelofa ini didakwa telah membuat permohonan trademark Daging Harimau Menangis sebagai nama produk keluarannya.

Datang dia terus nak trademark

Terbaru, menerusi Instagram Aunty Tini Kitchen, pihak Noor Khan Enterprise telah memuat naik kenyataan rasmi mengenai isu tersebut yang hangat diperkatakan di media sosial sejak semalam.

 

Tak halang mana-mana syarikat

Menurutnya, pendaftaran ini adalah bagi tujuan melindungi penggayaan, susun atur grafik, kod warna dan perkataan tersebut pada bungkusan produk. Tambah mereka lagi, ini adalah untuk mengelakkan kekeliruan kepada pengguna produk mereka di luar sana.

Dalam pada itu, pihak mereka tidak pernah menghalang mana-mana pihak untuk menjual produk yang sama selagi mana ianya tidak menyerupai bungkusan produk pihak mereka pasarkan. Akhir sekali, mereka memohon maaf atas kesilapan mereka dalam mengeluarkan kata-kata.

Mohon maaf kepada semua

Sumber : Aunty Tini Kitchen  / ohbulan

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*