Sayu Hati Suami, Terima Gambar Selpie Terakhir Isteri Bersama 2 Anak Sebelum Ps4wat Terhmpas

 

Jakarta: Operasi mencari dan menyeIamat (SAR) yang digerakkan selepas peswat Sriwijaya Air terhmpas menemukan ceblsan d4ging manusia dan serplhan ps4wat di perairan Kepulauan Seribu.

Ceblsan d4ging berkenaan dipercayai milik penumpang peswat berkenaan.

Untuk rekod, peswat itu dilapor membawa 62 penump4ng termasuk lima anak kapal dan dilaporkan terptus hubungan sebaik berlepas dari Lapangan Terbang Soekarno Hatta, Jakarta menuju ke P0nti4nak, petang tadi.

Salam tkziah untuk penumpang dan anak kapal pesawat indo yg dikhabarkan meIetvp di udara tadi. Peswat dari Jakarta menuju ke P0ntianak. Satu lagi berita sedlh di permulaan tahun 2021.

Setakat ini berdasarkan manifest penumpang tiada kerakyatan Malaysia di dalamnya biarpun di medsos viraI ada rakyat Sarawak yang terIibat.

Foto ini adalah kiriman terakhir mngsa di dalam peswat tersebut. Seorang isteri dan 2 anknya wrganegara Indonesia yg dihantar kepada suaminya yang mereka akan berlepas tadi, Innalillahi waiinalillahi rajiun- Borneo

Tribunnews melaporkan, ceblsan d4ging itu ditemui anggota kapal peronda Kementerian Perhubungan di lokasi yang didkwa menjadi titik pesawat Sriwijaya Air terhmpas di Kepulauan Seribu.

Kapten kapal, Eko berkata, hasil pemeriksaan awal mendapati ceb1san d4ging yang ditemukan dipercayai dari bdan manusia.

Selain itu, Eko juga memaklumkan penemuan bahan bkar pesawat di lokasi kejad1an.

Pihak berkuasa Indonesia juga sudah mengesahkan inslden maIang itu dan memaklumkan Presiden Indonesia mengarahkan gerakkan S A R secara besar-besaran dilakukan.

Terkini, Kedutaan Malaysia di Jakarta memaklumkan dalam kenyataannya bahawa tiada rkyat Malaysia dalam peswat berkenaan. Al fatihah.

Sebelum ini media melaporkan sebuah peswat komersial Sriwijaya Air dilaporkan hiIang kontak selepas berlepas dari Lapangan Terbang Soekarno Hatta, Jakarta menuju ke p0ntlanak, hari ini.

Menurut jurucakap Kementerian Perhubungan (Pengangkutan) Indonesia, pes4wat komersial itu berlepas jam 2.36 petang waktu Indonesia Barat dan dijadualkan tiba di P0ntlanak, jam 3.15 petang waktu Indonesia Timur (4.15 waktu Indonesia Barat).

Kontak terakhlr pes4wat itu dengan menara kawalan adalah pada 2.40 petang waktu Indonesia Timur, sebelum hiIang, kata jurucakap berkenaan menerusi pesanan ringkas WhatsApps.Al fatihah.

SUMBER – kotakmedia

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*