Eyra Hazali Kongsi Ilmu Solat Sambil Dukung Anak Kecil, Netizen Cakap Tak Sah Solat.

Sesiapa yang mempunyai anak kecil atau bayi pastinya mengalami sedikit kesukaran untuk meninggalkan mereka sebentar untuk kita melakukan aktiviti lain.

Lebih-lebih lagi jika kita ingin menunaikan solat dan anak kecil pula sedang meragam tanpa ada orang lain yang dapat membantu menguruskannya.

Jadi, dalam perkongsian di Instagram pelakon Eyra Hazali, dia telah memuat naik video dirinya sedang menunaikan solat sambil mendukung anak kecilnya yang sedang meragam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eyra Hazali (@eyra.hazali)

Menurut Eyra, dia berkongsi video tersebut bagi membantu rakan-rakan yang mungkin mempunyai masalah yang sama namun tidak mengetahui cara terbaik untuk memudahkan urusan.

Tambahnya lagi, cara tersebut dibenarkan dalam Islam dan pastinya tidak membatalkan solat asalkan khusyuk dan aurat masih terjaga.

Posting yang dibuat oleh isteri kepada penjaga gawang pasukan bolasepak Johor Darul Takzim (JDT) itu telah mendapat perhatian warganet yang masing-masing mengalami masalah yang sama.

Mereka mengucapkan terima kasih diatas ilmu yang dikongsikan kerana sangat membantu buat para ibu atau bapa yang mempunyai anak kecil.

 

Namun ada juga netizen yang mempertikaikan solat tersebut tidak sah

Sumber: Eyra Hazali  / OMM / trending network

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*