Rakaman Peserta Payung Terjun M4ut Ketika Latihan Di Putrajaya.

Seorang peserta terjun tapak, ma.ut selepas dipercayai terja.tuh ketika melakukan latihan payung terjun dari bangunan Kementerian Pembangunan Wanita Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) di sini, hari ini.

Dalam kejadian 5.35 petang itu Azuan Taharudin, 49, bersama tujuh lagi penerjun Pasukan Perbadanan Putrajaya (PPj) sedang melakukan latihan terjunan tapak sempena Hari Wilayah 2021.

Ketua Polis Daerah Putrajaya ACP Mohd Fadzil Ali berkata ketika melakukan terjunan, mang.sa dikatakan hilang kawalan terhadap payung terjun yang digunakan dan jatuh di sisi bangunan itu.

“Mang.sa yang pa.rah dibawa ke Hospital Putrajaya untuk rawatan dan kemudian disahkan mening.gal dunia 6.10 petang,” katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.

Peserta payung terjun maut terjatuh di bangunan kementerian di Putrajaya

Beliau berkata latihan Terjun Tapak 2021 ini, dikelolakan pegawai PPj dan ia melibatkan pasukan penerjun dari pelbagai agensi termasuk agensi berkenaan.

“Bagaimanapun, pihak penganjur tidak membuat sebarang pemakluman kepada pihak berkuasa termasuk polis ketika latihan diadakan,” katanya.

Video dibawah adalah dari rakaman orang awam yang berada disitu.

Salam takziah kepada keluarga mangsaa.

Sumber : Astro Awani / Buletin TV3

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*