“Mujur tiada maut..” – Penunggang motor ‘bergelimpangan’ atas jalan, dipercayai langgar minyak tumpah

Jalan raya merupakan antara tempat yang paling bahaya jika kita tidak berhati-hati. Walau bagaimanapun, kadangkala kita telah sebaiknya berwaspada, namun ada insan lain yang menyebabkan pengguna jalan raya yang lain berdepan dengan bahaya.

Menerusi satu perkongsian yang tular di Twitter, seorang wartawan berita, Mohd Redzuan Abdul Manap telah berkongsi satu video keadaan beberapa penunggang motosikal yang bergelimpangan jatuh di Jalan Kuching menghala ke Pusat Bandar KL pada pagi tadi.

Video yang diperoleh daripada orang awam itu memaparkan beberapa penunggang motosikal yang sedang melalui jalan tersebut secara tiba-tiba terjatuh di jalan. Hal ini dipercayai berkemungkinan disebabkan tumpahan minyak yang berlaku sebelum mereka melalui kawasan tersebut.

Perkara ini tular di media sosial dan turut dimuat naik oleh laman Facebook Info Roadblock dan JPJ/Polis sehingga mendapat lebih daripada 2,000 tanda likes.

Orang awam yang tidak berpuas hati dengan kejadian yang menimpa para penunggang motosikal tersebut telah meninggalkan komen menzahirkan rasa kasihan kepada mereka.

Hal tersebut kerana para penunggang motosikal yang melalui jalan tersebut merupakan mangsa dan semestinya tidak mengetahui laluan itu berbahaya kepada mereka sehingga menyebabkan terjatuh serta kecederaan,

Sumber: Info Roadblock dan JPJ/Polis, Mohd Redzuan Abdul Manap

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*