Ryzal Hadiahkan Maryam Telekung & Sejadah, Netizen Puji Kerana Didik Isteri Korea Baca Al-Quran

Durian dan Kimchi, kedua-duanya adalah sinonim bagi makanan yang melambangkan dua negara berbeza iaitu Malaysia dan Korea.

Dikenali melalui saluran YouTube DurianKimchi TV, pasangan suami isteri Malaysia-Korea iaitu Nik Muhammad Ryzal dan Maryam You Narae sentiasa menghiburkan penonton dengan gelagat bersahaja mereka berdua.

Nik Muhammad Ryzal yang lebih mesra dikenali sebagai Ryzal merupakan seorang jejaka berasal dari Kelantan dan berkahwin dengan suri hatinya Maryam, seorang gadis dari negara Korea Selatan.

Baru-baru ini, menerusi akaun Instagram Durian Kimchi, terdapat sebuah video memaparkan Ryzal menghadiahkan isterinya sehelai sejadah.

Dalam video itu, Maryam menceritakan serba sedikit tentang perangai suaminya ketika solat sewaktu mereka berada dalam kuarantin dan tidak mempunyai sejadah. Jadi, mereka menggunakan tuala sebagai pengganti sejadah.

Menurut Maryam, suaminya mengadu sakit lutut walaupun menggunakan lima lapisan tuala sedangkan dia hanya menggunakan sehelai tuala.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet terhibur dengan gelagat Maryam yang lucu dan comel. Selain itu, mereka turut memuji Ryzal kerana berjaya mendidik isterinya untuk membaca al-Quran.

Terdahulu, pasangan ini melangsungkan majlis perkahwinan pada Ogos tahun lalu di Korea. Mereka mula mencuri perhatian warganet sejak aktif berkongsi kisah di laman sosial.

Sumber: Instagram Durian Kimchi

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*