Keluarga Proton Iswara Mohon Semua Orang Berhenti Beri Sumbangan Kepada Mereka.

GEORGE TOWN: Pengawal keselamatan S. Ganesh dan keluarganya yang akhirnya berpindah ke unit Projek Perumahan Rakyat (PPR) pada hari Sabtu setelah memanggil Proton Iswara “rumah” mereka yang dipercayai selama lapan bulan terakhir, telah meminta orang ramai untuk berhenti memberi sumbangan dan derma secara tunai dan sebaliknya

Ini kerana dia akhirnya mendapat apa yang diperlukan
sekumpulan orang makan di meja di hadapan kotak: Ini, kata Ganesh, 34, kerana dia akhirnya mendapat apa yang dia mahukan - bumbung di atas kepala mereka. - Gambar Bernama
“Saya dan keluarga sangat terharu dan mengucapkan terima kasih kepada kerajaan Pulau Pinang, Persatuan Hindu Pulau Pinang, pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan semua yang mengharapkan kemurahan hati dan sokongan yang luar biasa yang diberikan kepada kami pada masa kami memerlukan.

“Dengan unit PPR yang diberikan kepada kami, kami dengan rendah hati meminta semua orang untuk berhenti mengirimkan lagi sumbangan kepada keluarga dan saya,” katanya.

Ganesh juga mengucapkan terima kasih yang tulus atas semua bantuan yang diberikan kepada keluarganya untuk membolehkan mereka meneruskan kehidupan mereka dalam persekitaran yang selamat dan kondusif, terutama untuk ketiga-tiga anaknya.

Dia mengatakan bahawa kerajaan negeri, setelah mendengar pengakuannya,bertindak menyerahkan kunci kepada unit PPRnya dalam masa 48 jam dari rayuannya.

Dilaporkan bahawa keluarga lima orang terpaksa menyuapkan kopi dan air suam bayi mereka sementara dua anak mereka yang lain makan biskut ketika kehabisan makanan dan wang.

Keluarga itu kehilangan tempat tinggal ketika rumah mereka di Lebuh Carnavon musnah dalam kebakaran pada 6 April.

S GANESH, 34, bersama isteri, Parameswary,32, dan tiga anak di tapak rumah mereka di Lorong Carnarvon, Georgetown yang terbakar pada April lalu. - Foto DANIAL SAAD

Sejak itu, keluarga itu tinggal di dalam kereta mereka dan sering menggunakan tandas awam di bandar untuk menyegarkan diri.

Dengan gaji RM1,200 sebulan, Ganesh mengatakan kebanyakan wang digunakan untuk pembelian lampin pakai buang, petrol dan penyelenggaraan kereta.

Pada hari Sabtu, Ganesh, isterinya Parameswari, 32, dan tiga anak mereka akhirnya menghela nafas lega setelah permohonan mereka untuk unit PPR diluluskan oleh pemerintah negeri dan mereka pindah ke rumah mereka.

Kisah sedih keluarga tinggal dalam kereta dapat perhatian Ebit Lew | Free Malaysia Today

sumber : msn

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*