Dia civm Pakaian Anak Bongsunya, Bapa Kongsi Keadaan Syafiq Ahmad Selepas 2 Minggu Kjdian Itu

Selepas lebih 2 minggu kmIngan tragls itu, isteri pemain skuad Harlmau Malaya, Muhammad Syafiq Ahmad, 25, kini berada di kampung halaman keluarganya di Pedng, Kedah selepas dibenarkan keluar dari w4d H0spital Kuala Lumpur (HKL) Sabtu lalu.

Berita itu dimaklumkan sendiri oleh bapa Syafiq, Ahmad Ibrahim, 56, kepada wartawan Kosmo! di Bayan Lepas, di sini malam tadi.

]Ahmad berkata, menantunya, Nur Amalina Nurain, 25, selamat tiba di kediaman keluarganya pada malam Sabtu lalu selepas bert0lak dari Kuala Lumpur dengan menaiki peswat pada lewat petang.

” Nur Amalina kini berehat di kediaman keluarganya dan akan mendapatkan rwatan susulan di H0spital Seberang Jaya (HSJ) di sini nanti.

” Kepulangan Nur Amalina tempoh hari disambut dengan suasana pilv oleh bapanya, Norain Shahadan, 50, dan beberapa ahli keluarga lain.

” Dia (Nur Amalina) kini nampak semakin tenang dan ceria disamping suaminya dan anak mereka, Aaira Nur Saffiya yang kini berusia dua tahun,” katanya.

Ahmad memberitahu, dia dan isterinya akan ke kediaman keluarga menantunya itu esok untuk bertemu dengan mereka.

Mengenai Syafiq, Ahmad menyifatkan yang anaknya itu seorang yang kuat semangat dan sepenuh masanya kini hanyalah untuk isteri dan anaknya.

” Masa Syafiq kini adalah memfokuskan keluarganya termasuk memberi sunkan semangat kepada isteri. Saya percaya, Syafiq mampu melakukannya.

Keadaan Syafiq kini kembali ceria, dilihat mencivm pakaian anak bongsu

” Riak wajah Syafiq juga kembali ceria berbanding pada awal kjdian lalu. Dia dilihat mencivm pakaian anak bongsunya, Muhammad Aisy Saqeef pada malam selepas pengebumlan arwh,” ujarnya lagi.

Dalam kjdian pada 6 Disember lalu, tiga terbunvh, manakala tiga lagi ced3ra selepas kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Toyota Vellfire yang dipandu Muhammad Syafiq terb4bas di kilometer 163.6 Lebuh Raya Utara-Selatan arah utara dekat Sungai Bakap, Nibong Tebal di sini kira-kira jam 4 pagi.

Antara yang m4ut, bayi Muhammad Syafiq yang berusia 22 hari, Muhammad Aisy Saqeef, ibu mentuanya, Zainab Wahab, 45, dan wanita warga Indonesia, Titik Sukamti, yang berusia 30-an.

Muhammad Syafiq dan Aaira Nur Saffiyya hanya ced3ra ringan, manakala Nur Amalina dilaporkan par4h.

Sebelum itum Ahmad berkata beliau dan keluarganya sedlh membaca laporan yang mengatakan anak sulungnya itu dipercayai terlelap sebaliknya apa yang diceritakan Muhammad Syafiq adalah berlainan.

” Berkali-kali Syafiq memberitahu bahawa beliau ketika itu cuba mengelak sesuatu dan bukannya terlelap apatah lagi ketika itu Syafiq menceritakan bahawa dia sedang berbual dengan isterinya sebelum kjdian itu.

” Keluarga kami terkil4n dan sedlh dengan laporan yang mengatakan Syafiq dipercayai terlelap sebelum terbabit dengan kmIngan itu.

Sumber:k0smo

Via asiakini

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*