Netizen Puji Haqiem Rusli, Tetap Tunai Solat Sebelum Anugerah Melet0p Bermula..

Dinobat sebagai Bintang Paling Popular (ABPBH33) bulan lalu dan semalam memenangi Top Top MeleTOP Lelaki di Anugerah MeleTOP ERA 2020, ternyata 2020 merupakan tahun terbaik buat Haqiem Rusli.

Meraih pelbagai kejayaan, ramai yang mengagumi penyanyi itu apabila baru-baru ini rakannya mendedahkan Haqiem sentiasa mengutamakan solat dan itulah sebenarnya rahsianya sentiasa murah rezeki.

Malah, semalam Haqiem juga tidak meninggalkan kewajipannya ketika menghadiri AME2020 apabila seorang jurufoto, Aqo Imran berkongsikan video penyanyi itu sedang menunaikan solat.

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan sama ada solat fardhu Maghrib atau Isyak tetapi Haqiem dilihat seperti sedang bersiap sebelum acara bermula.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AQO IMRAN © (@aqoimran)

 

Perkongsian video itu sekaligus mendapat pelbagai reaksi daripada netizne yang memuji sifat bertanggungjawab Haqiem dalam melaksanakan tugasnya untuk menunaikan solat.

Dalam pada itu, bagi netizen yang sentiasa mengikuti perkembangan penyanyi itu mengatakan Haqiem sememangnya sentiasa dahulukan solat walaupun dimana sahaja.

Seperti sudah dijangka ada yang mengecam tindakan berkongsikan video itu kepada umum seolah menunjuk-nunjuk, namun seorang netizen membalas dengan mengatakan bahawa di akhir zaman ini bukan mudah untuk menjaga solat.

Sekitar tahun 2018, tular sekeping foto menunjukkan Haqiem sedang menunaikan solat di belakang pentas. Difahamkan, foto tersebut telah diambil dan disebarkan oleh salah seorang peminatnya sendiri tanpa pengetahuannya.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*