“Saya tak nak jadi ketua juri, tapi TV3 nak saya sebab saya tegas ..” Azmeer

Susulan kritikan penyanyi terkenal Datuk Hattan terhadap pemilihan 12 lagu yang layak ke pentas Anugerah Juara Lagu 35 (AJL 35), Azmeer selaku ketua juri, tapil membidas dan mempertahankan keputusan yang telah dibuat.

Menurut Azmeer, semua juri yang terlibat adalah pakar dalam bidang masing-masing serta mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang seni muzik. Malah, Azmeer turut menolak tuduhan bahawa semua juri sudah tidak relevan.

“Janganlah orang luar buat kenyataan seolah-olah kami b0=d0h sangat. Tak salah nak bagi komen tapi..bukannya kami tak tahu muzik.

“Kami hanya jalankan tugas dan masing-masing ada pengalaman luas dalam bidang muzik. Muzik ini adalah sesuatu yang sangat subjektid dan kami menilai berdasarkan kriteria yang ditetapkan,” katanya.
Dalam pada itu, Azmeer berkata kesemua barisan juri tidaklah terlalu tua malah semuanya mempunyai pemikiran yang terbuka dan cakna dengan pelbagai genre muzik semasa.

“Semua barisan juri yang mengadili tidaklah terlalu tua malah semuanya terbuka dan tahu dengan pelbagai genre muzik semasa.

“Walaupun tiada rapper dalam kalangan juri tapi anda boleh tengok ada tiga lagu rap yang layak masuk ke AJL35. Daripada situ boleh tahu yang kami para juri memang sangat terbuka dengan semua genre dan kalau lagu itu layak, memang akan ada tempat mereka di final,” katanya.

Sementara itu, Azmeer mendedahkan dia menolak untuk menjadi juri lagi, namun pihak stesen TV yang tetap mahukan khidmatnya kerana sikapnya yang tegas dalam penjurian.

“Kalau nak tahu sebenarnya saya tak nak jadi ketua juri, tapi TV3 tetap mahukan saya menggalas tanggungjawab itu sebab mereka kata saya tegas daripada segi penjurian,” katanya.

sumber :mstar

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*