“Dulu Ramai Tak Kenal Dai Syed, Sekarang Mak Cik Kantin Pun Kenal”- Pengurus

Pengurus kepada Da’i Syed iaitu Mohd Aizat Jaafar mengakui pendakw4h selebriti dan penyanyi itu kian dikenali selepas terkait kontr0v3rsi dakw4an merogl.

VIDEO] Selepas 13 hari di lokap, Da'i Syed terpaksa bermalam di pusat tahanan... Ikat jamin RM35,000 tak sempat nak bayar - Sensasi | mStar

Aizat berkata, apa yang terjadi kepada Da’i Syed atau nama sebenarnya Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful memberikan hikmah tersendiri.

“Diakui kontrov3rsi yang melanda sedikit sebanyak menaikkan nama dan lagu nyanyian Syed. Kalau dulu memang ramai tak kenal, tapi sekarang berbeza. Makcik kantin di mahk4mah pun sudah kenal dia.

“Bagi saya, apa yang terjadi ada hikmah di sebaliknya. Selain menaikkan namanya, mungkin selepas ini dia boleh menggunakan peluang itu untuk berdakw4h dan berkongsi perkara kebaikan,” katanya.

Mengenai kerjaya nyanyian, Aizat berkata ia bergantung kepada kesediaan dan em0s1 Syed.

“Buat masa ini tengok keadaan emos1dia dulu. Cuma, pihak pengurusan memang sudah ada perancangan untuk dia, tapi perlu memastikan dia betul betul bersedia dan bersemangat untuk kembali aktif,” katanya.

Terdahulu, Harian Metro melaporkan Da’i Syed dibebaskan selepas melun4skan bayaran ikat j4min berjumlah RM35,000 di Mahkam4h Shah Alam dan Mahk4mah Petaling Jaya, semalam.

Pegu4m bela selebriti itu, Syed Amirul Syed Edros berkata, bayaran ikat j4min anak gu4mnya dilunaskan oleh abangnya, Syed Shah Iqram dan pengurusnya, Mohd Aizat Jaafar.

Menurut Syed Amirul, kegagalan anak guamnya membayar ik4t j4min selepas did4kwa di kedua-dua mahkam4h berkenaan pada 10 Disember lalu menyebabkan dia dit4han di Pusat T4hanan Rem4n Sementara, Beranang.

sumber : hmtro

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*