Belanjawan 2021 Lulus Muhyiddin Yassin Ucap Terima Kasih, Namun Ini Yang Terjadi Di Laman FB Beliau..

KUALA LUMPUR – Rang Undang-undang (RUU) Perbekalan (Belanjawan) 2021 bagi bacaan kali ketiga berjaya diluluskan di Dewan Rakyat hari ini melalui undian belah bahagi.
Belanjawan 2021 yang pertama dibentang di bawah kerajaan pimpinan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin itu mendapat undi meny0kong daripada 111 ahli Parlimen manakala 108 ahli Parlimen men0lak dan seorang tidak hadir.

Hantaran Terbaru Dari Tan Sri Muhyiddin Yassin

Alhamdulillah, saya sekali lagi melahirkan rasa syukur ke hadrat Allah SWT apabila Rang Undang-Undang Perbekalan 2021 diluluskan oleh Dewan Rakyat hari ini.

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua ahli Parlimen Perikatan Nasipnal (PN), Barisan Nasi0nal (BN), Gabungan Parti Sarawak (GPS) dan Parti Bersatu Sabah (PBS) yang telah meny0kong Belanjawan 2021 dari peringkat dasar, peringkat jawatankuasa sehingga kepada bacaan kali ketiga.

Saya juga ingin merakamkan rasa terima kasih kepada semua Ahli Parlimen kerajaan yang turut menyokong rang undang-undang ini ketika dibahaskan pada peringkat 27 kementerian sehingga diluluskan sama ada menerusi undlan suara atau belah bahagi.

Sok0ngan padu ini membuktikan Kerajaan PN sentiasa mengambil kira kebajlkan, kesela.matan ny.awa, kesejahteraan hidup rakyat serta pemulihan ek0nomi negara dalam apa sahaja tlndakan yang diambil.

Ini juga membuktlkan ahli-ahli Parlimen yang meny0kong menyedari dan menglnsafi bahawa belanjawan ini sangat penting kepada kerajaan bagi melaksanakan pelbagai program pembangunan yang sudah dirancang dengan keutamaan sudah tentunya untuk melawan pandemlk C0VID 19 serta meningkatkan taraf hidup rakyat seluruh lapisan masyarakat terutama g0longan B40, M40, gol0ngan rentan serta golongan kurang bernasib baik.
Saya sekali lagi ingin mengucapkan tahniah kepada YB Menteri Kewangan dan Kementerian Kewangan yang bekerja keras menyediakan Belanjawan 2021 ini dari peringkat awal sehingga diluluskan hari ini.
Terima kasih juga kepada seluruh rakyat yang dengan ikhlas mendoakan agar Belanjawan 2021 ini diluluskan demi kesejahteraan dan kelangsungan hidup mereka.

Menerusi di ruangan komen pula, rata rata warganet bertanyakan tentang apa yang akan jadi pada pengeluaran kwsp isinar tanpa syarat. Sehingga artikel ini dibuat lebih dari 1 rlbu komen serta hampir 10 ribu tanda sukaan.

Reaksi Netizen Di Ruangan Komen

Tan Sri sampai kena merayv utk mdapat sok0ngan supaya bajet 2021 dpt diluluskan,, tapi Tan Sri langsung xambil perduli rayvan rakyat utk mengeluarkan duit simpanan mereka sendiri drp acc satu kwsp sebyk rm 10k dgn bermcm2 syarat.

Rakyat masih menunggu kelulusan one off akaun 1 KWSP untuk semua ahli tanpa syaratt.

Kami mahu i sinar tanpa syaratt untuk ketegori ke 2….tung.gakan hvtang makin banyak….kami amat memerlukan kan…dapat settle hvtang dah bersyukur dah.

Sekarang nie rakyat memang nak tunggu keputvsan syarat kwsp tu diman.suhkan, harap yb paham yerr. Ada saya tengok jiran saya anak ramai, suami dah takde, kwsp tulah harapan dia.

 

Kredit : FBMuhyiddinYassin/OM

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*