Youtuber Di Tahan Kerana Mencabvl , M4ngsa Kongsi Cerita Di Twitter Kejadian Tersebut.

Kota Bharu: Seorang YouTuber menyerah diri kepada polis, hari ini susulan aduan dibuat terhadapnya atas dakwaan mencabol.

Insiden itu dipercayai berlaku di sebuah inap desa di Kubang Kerian di sini, selepas penggambaran drama YouTube selesai, 1 Ogos lalu.

Ketua Polis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Abdul Rahim Daud berkata, wanita berusia 24 tahun membuat laporan pada Jumaat lalu, mendakwa dicabvl dan svspek tampil hari ini di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Bharu untuk siasatan lanjut.

Katanya, siasatan awal mendapati, mgsa dan svspek berusia 22 tahun berkenalan menerusi seorang rakan yang menawarkan mgsa untuk berlakon dalam drama yang diarahkan suspek.

“Selepas selesai penggambaran itu, mangsa diajak oleh suspek untuk tidur di sebuah inap desa dengan alasan masih terdapat sesi penggambaran pada keesokan hari.

“Semasa mgsa berseorangan dalam bilik iaitu tempat kejadian, svspek didakwa masuk ke dalam bilik dan menc1um, memelvk serta mer4b4 mgsa selain didakwa melakukan on4ni,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Abdul Rahim berkata, svspek juga adalah penerbit drama itu dan menawarkan bayaran RM600 kepada mgsa untuk berlakon drama berkenaan.

Menurutnya, permohonan reman ke atas svspek akan dibuat esok dan kes itu disiasat mengikut Seksyen 354 Kanvn Kes3ksaan.

Berdasarkan twitter mgsa , beliau terbuka menceritakan bagaimana beliau di cabvl youtuber berkenaan

Image may contain: 1 person, closeup

Image may contain: 1 person, text that says 'Farin the Witch @nikfarin_ 。… Tolong lah one day akan ada someone yang spill the tea pasal youtuber famous yg suka sexually harrassed/rogol perempuan ni.. aku nak bersuara tapi takut aku yg kena hina balik. Ye la.. dia kan famous,ramai fans. Aku ni ape jer.. tapi tolonglah ya Allah. Aku taksanggup lagi pendam Translate Tweet 3:39 AM Nov 25, 2020 Twitter for iPhone'

Image may contain: 1 person, text that says 'Farin the Witch @nikfarin_ 。ㅇ。 Replying to @nikfarin_ @nikfarin Let me clear pasal yg ni: 1) saya takdirogol. Tapi dia sexually harrassed sy and cuba utk merogol. Tapi sy tak hingin. Dia cuba utk buka seluar baju sy, tp takdapat. And then dia pegang sy kuat gila tgn n kaki (guna kaki dia) and lancap atas sy. Malu aku nk crita allahu 爸台 Translate Tweet 2:27 PM Dec 2020 Twitter for iPhone'

Image may contain: 1 person, text that says 'Farin the Witch @nikfarin_ 。ㅇ… Replying to @nikfarin_ Full details akan sy ceritakan nanti. 2) sy bkn buat tweet ni utk memfitnah youtuber2 lain yg tk bersalah. Dia ni bkn youtuber yg menapak di kelantan dan yg pling penting okr alieff irfan. Alieff sgt2 professional dlm bekerja, dia takgunakan talent utk buat benda terkutuk.Sekian Translate Tweet 2:31 PM Dec3, Dec 3, 2020 Twitter for iPhone'

Image may contain: 1 person, text that says 'Farin the Witch @nikfarin_ ㅇㅇ… Replying to @nikfarin_ 3) Tujuan sy buat tweet ni tanpa expose nama dia ialah sbb sy nak dapatkan perhatian dia. Sy nk dia minta maaf secara terbuka kpd sy dan mangsa2. Smlm sy dm dia, bg dia tgk tweets. Tp nampaknya dia hanya read je dm2 sy. Ok ini maknanya perang. Kau nk perang kan? Ha jom ah start'

Image may contain: 1 person, text that says 'Farin the Witch @nikfarin_ Replying to @nikfarin_ 。ㅇ… yg mana marah2 sbb sy tak expose nama tu niat dia satu je, nak bergossip. Sibuk nk tahu sgt. Sy buat ni bkn nk bukak aib org tau, sy nk dia minta maaf publicly. Tp kalau dia taknak, sy akn fight la. Sy akn expose utk kebaikan bersama. Especially utk bakal talent2 youtube dia Translate Tweet 2:47 PM Dec 3, 2020 Twitter for iPhone'

Image may contain: 1 person, text that says 'Farin the Witch @nikfarin_ ㅇㅇ… Replying to @nikfarin_ 5) tujuan: first nak perempuan ebih hati2 dgn lelaki diluar sana. Sbb kebanyakan lelaki ni Mula2 baik, lama2 tunjuk taring. Second, nk talent2 youtube pmpuan utk hati2 dgn dia. Klau dia ajk shoot, tkpayah pergi. Takpun ajak lelaki yg blh dipercayai utk teman. Third, Translate Tweet 2:50 PM Dec 2020 Twitter for iPhone'

Image may contain: 1 person, text that says 'Farin the Witch @nikfarin_ … Replying to @nikfarin_ @niktarin Third, utk bg kesedaran dkt org lelaki supaya jgn buat bnda mcm ni dkt pmpuan. perkara mcm ni ialah bnda yg serious, melibatkan maruah. Kdg dia taksedar dia buat tu benda salah. Sebenarnya perbuatan mcm ni melampau dan blh dikenakan tindakan undang2. Fourth, Translate Tweet 2:52 PM 2020 Twitter for iPhone'

Image may contain: 1 person, text that says 'Farin the Witch @nikfarin_ ㅇㅇ… Replying to @nikfarin Fourth, nak bagi kekuatan dan keberanian utk mangsa sexual harrassment utk bersuara dan fight. Utk berhenti jd mangsa penindasan kaum lelaki yg bernafsu binatang. Translate Tweet 2:54 PM Dec3,2020 Twitter for iPhone'

Image may contain: 1 person, text that says 'Farin the Witch @nikfarin_ Replying to @nikfarin_ 。。… 6) yg mana ckp sy melayan/gata ikut dia tu, BOLEH DIAM TAK?! KALAU TAKDE BENDA BAGUS NK CAKAP, BAIK TAKYAH CAKAP APA2. Sy bukan melayan! Dia perdayakan sy atas urusan kerja. Hari first mmg la sy ada shoot dgn dia, n then bila dh hbis scene tu sy nak balik tp dia ckp ada scene lg Translate Tweet 3:20 PM Dec 2020 Twitter for iPhone'

Image may contain: 1 person, text that says 'Farin the Witch @nikfarin_ Replying to @nikfarin_ 。ㅇ。 N then dia minta sy stay tido kt sana sbb keesokan tu dia nk shoot AWAL PAGI. Demi Allah, atas nama Tuhan, kalau sy tipu sy kena panah petir, sy menolak byk kali. Sy ckp sy nk balik n sy akn datang awl utk shoot. Sy convince dia byk kali. Tp dia buat muka strict, dia ckp" Translate Tweet 3:22 PM Dec 2020 Twitter for iPhone'

Image may contain: 1 person, text that says 'Farin the Witch @nikfarin_ ㅇㅇ… Replying to @nikfarin_ "Sy nk awk stay kt sini. Sy X suka talent sy lambat". Lol. Pastu muka dia mcm serious gila. N sy pulak jenis dh biasa shoot, η dh biasa deal dgn youtuber yg tegas n strict. Jd sy ingat dia tu jenis mcm tu jugak la. So sy iyekan saja la. And then sbb ada 2 org talent pmpuan stay Translate Tweet 3:24 PM Dec 3, 2020 Twitter for iPhone'

Image may contain: 1 person, text that says 'Farin the Witch @nikfarin_ 。… Replying to @nikfarin Sbb tu sy stay jgk Sbb ada pmpuan. Tp sblm tu sy dh janji dgn kwn sy, @shlynshm nak pergi bbq rmh dia. Jd sy bgtau youtuber tu yg sy nk pergi bbq rmh kwn sy, nanti mlm sy akn balik homestay tu. So sy minta dia jgn kunci pintu. And then after bbq tu dlm pkul 1 pagi mcmtu, sy Translate Tweet 3:27 PM Dec 3, 2020 Twitter for iPhone'

Image may contain: 1 person, text that says 'Farin the Witch @nikfarin_ Replying to @nikfarin_ 。。… Sy pegi homestay tu. Tgk2 youtuber tu and 2 org lg kwn dia) blm tidur N dia terus laju tunjuk bilik utk sy. Bilik tu bilik bujang, xde org. Sy ingtkan sy stay dgn talent pmpuan 2 org lagi. Tp sy takfikir negative la sbb demi Allah sy ingatkan dorang X sudi nk tdo dgn sy Translate Tweet 3:29 PM Dec 3, 2020 Twitter for iPhone'

Image may contain: 1 person, text that says 'Farin the Witch @nikfarin_ Replying to @nikfarin_ 。。… Dlm otak sy, sy fkir mcm talent pmpuan 2 org ni mgkin taknak kut aku tdo ngan dorang. Sbb dorang mcm takfriendly dgn sy, kitorang takcakap pun. Klau sy sy tnya spatah, jwb spatah. Ha jd farin segan la ngan dorang.. (tp sbnarnya dorang baik je jadi farin pun stay je la bilik tu Translate Tweet 3:31 PM Dec 2020 Twitter for iPhone'

Image may contain: 1 person, text that says 'Farin the Witch @nikfarin_ Replying to @nikfarin_ ㅇ०… Oh btw, youtuber tu ckp bilik bujang tu actually bilik dia, tp dia bg sy stay situ. Dia ckp dia tdo ngan kwn dia 2 org lg tu. So sy mcm ok je la. Ha ok then tgh malam tu terjadi nya benda ni.. sy taksangka tau. Sbb sy baik dgn dia, anggap dia member, tk sangka dia mcm tu Translate Tweet la 3:32 PM Dec 3, 2020 Twitter for iPhone'

Image may contain: 2 people, closeup, text that says 'Farin the Witch @nikfarin_ ㅇ… Replying to @nikfarin Update: farin dah buat police report. Tapi belum settle, malam nanti sambung dekat IPD jenayah pulak. Will update a.s.a.p Translate Tweet 0:27 4.5K views 200 7:49 PM Dec 2020 Twitter for iPhone'

sumber : hmetro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*