Kanak-Kanak 8 Tahun Mavt Di Baham Buaya Ketika Mandi Bersama Rakan

Lahad Datu: Seorang kanak-kanak lelaki berusia 8 tahun mavt selepas dibaham buaya dalam kejadian di sungai Kampung Sabah Baru, di sini, hari ini.

Dalam kejadian jam 1.30 tengah hari itu, mgsa dikatakan bersama seorang lagi rakan sebayanya mandi di sungai berkenaan sebelum dis3rang buaya.

Kanak-Kanak lelaki maut dibaham buaya - Kosmo Digital

Rakan mgsa yang terkejut terus bergegas pulang ke rumah untuk memaklumkan kejadian itu kepada bapa mgsa.

Ketua Polis Daerah Lahad Datu, Asisten Komisioner Rohan Shah Ahmad berkata, polis yang menerima maklumat kemudiannya menghubungi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) untuk meminta bantuan operasi mencari mgsa.

Katanya, selepas beberapa jam pencarian, may4t m4ngsa akhirnya berjaya ditemui terapung kira-kira dua meter daripada lokasi kejadian.

“Siasatan awal mendapati lokasi kejadian berlaku hanya terletak kira-kira 20 meter daripada rumah mgsa. Pemeriksaan awal mendapati mgsa mengalami keced3raan serius di pingg4ng, pervt dan dad4. Mgsa disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian,” katanya dalam kenyataan media, hari ini.

Rohan berkata, may4t mgsa kemudiannya dihantar ke Hospital Lahad Datu untuk bed4h sias4t.

Katanya, siasatan awal mendapati tiada sebarang unsur jenay4h dalam kejadian ini dan kes diklasifikasikan sebagai kemati4n mengejut.

Sehubungan itu, Rohan menasihati orang ramai yang tinggal di pesisir sungai dan pantai supaya sentiasa berhati-hati dengan kemungkinan ser4ngan reptilia berkenaan.

sumber :hmetro

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*