Mengadu Sakit Bahagian Perut, Isteri Syafiq Ahmad Di Pindahkan Ke HKL.

Georgetown: Nur Amalina Norain, 25, isteri kepada pemain bola sepak kebangsaan, Muhammad Syafiq Ahmad, 25, yang menerima rawatan di Hospital Seberang Jaya (HSJ) kini dipindahkan ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) bagi pemantauan pakar di sana.

Perkara berkenaan dimaklumkan bapa Muhammad Syafiq, Ahmad Ibrahim, 56 yang memberitahu bahawa keadaan menantunya itu bertambah baik namun pakar perubatan di sana ingin terus memantau keadaan Nur Amalina.

Ahmad berkata, menantunya itu dipindahkan ke HKL sekitar jam 6.30 pagi tadi dan mereka sekeluarga akan ke ibu negara bagi menziarahi serta memberi semangat kepada Nur Amalina.

“Selepas pembedahan yang dijalankan keadaan menantu saya bertambah baik dan stabil namun dia dipindahkan ke HKL kerana pakar di sana mahu memantau keadaan kesihatannya dengan lebih lanjut.

“Kami sekeluarga bersama Syafiq akan ke HKL untuk bersama Nur Amalina sehingga dia sembuh dan dibenarkan keluar dari hospital,” katanya ketika dihubungi, di sini, hari ini.

Terdahulu, Nur Amalina dipindahkan dari Hospital Sungai Bakap (HSB) ke HSJ selepas mengadu kes4kitan di bahagian pervut dan belakang anggota badannya kesan daripada kemalangan yang menimpa mereka sekeluarga termasuk pembantu rumah pada awal pagi Ahad lalu.

Pemeriksaan doktor mendapati Nur Amalina mengalami keceder4an pat4h tulang rusvk, pendar4han dalam p3rut dan ot4k serta pat4h tul4ng peh4 kiri yang memerlukan pembed4han segera dijalankan.

Dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi Ahad lalu, Muhammad Syafiq yang memandu Toyata Vellfire dari Johor Bahru dalam perjalanan membawa isterinya, Nur Amalina, yang berpant4ng ke kampung mentuanya di Pendang, Kedah.

Turut menaiki kenderaan terbabit ialah ibu mentuanya, Zainab Wahab, 45, dan dua anak pemain bola sepak itu Aaira Nur Saffiya, 2 dan Muhammad Aisy Saqeef berusia 22 hari serta pembantu rumah warga Indonesia, Titik Sukamti, 42.

Nah4s terbabit mengorbankan Zainab, Muhammad Aisy Saqeef dan Titik.

 

sumber : hmetro

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*