“Dia Bukannya Mengantuk, Dia Elak Sesuatu..” – Bapa

SEBERANG PERAI – “Dia tldak mengantvk, sebaliknya cuba me­ngeIak sesuatu di tengah jalan, tetapi saya tldak pasti apakah objek itu.”

Itu kata Ahmad Ibrahim, 56, bapa kepada pemain skuad Harlmau Malaya, Muhammad Syafiq Ahmad yang terlibat dalam kemIngan selepas kenderaan pelbagai guna jenis Toyota Vellfire yang dipandunya terb4bas di Ki­lometer 163.6, Lebuh Raya Utara-Selatan arah utara dekat Sungai Bakap, Nibong Tebal di sini awal pagi semalam.

 

Dalam kemaIangan kira-kira jam 4 pagi itu, tiga dilap0rkan terbvnuh iaitu b4yi lelaki Muhammad Syafiq yang berusia 22 hari, Muhammad Aisy Saqeef, ibu mertuanya, Zainan Wahab, 45, dan wanita warga Indonesia, T1tik Sukamti, 30-an.

Muhammad Syafiq, 25, yang juga penyer4ng muda Johor Darul Ta’zim (JDT) dan anak pe­rempuannya, Aaira Nur Saffiyya berusia 2 tahun hanya ceder4 ringan.

Isterinya yang sedang berpntang, Nur Amalina Norain, 25, pula ceder4 p4rah dan dikej4rkan ke H0spltal Seberang Jaya di sini.

 

Ahmad memberitahu, Muhammad Syafiq yang juga anak sulungnya memaklumkan bahawa dia cuba mengeIak daripada meI4nggar sesuatu yang tldak dikenal pasti berada di atas jalan.

“Saya tldak tahu mengenai kepulangan Syafiq ke rumah mertuanya sehingga menerima panggilan telefon berhubung kemIngan itu kira-kira jam 4.10 pagi.

“Ketika menerima panggilan, saya keIiru kerana ketiga-tiga anak (yang tinggaI bersamanya di Bayan Lepas dekat sini) ada di rumah ketika itu.

“Saya sangat terkejvt apabila diberitahu Syafiq yang sebenarnya ditlmpa kemIngan ke­rana saya tldak tahu dia seke­luarga dalam perjalanan pulang ke Pendang, Kedah,” katanya ketika ditemui di pekarangan Unit F0rensik H0spital Sungai Bakap, Nibong Tebal di sini semalam.

Ketika kejadian Muhammad Syafiq bersama keluarganya dalam perjalanan dari Johor untuk pulang ke kampung Nur Amalina di Pendang.

Menurut Ahmad, kebiasaan Muhammad Syafiq akan pulang kampung menaiki pesawat, namun kali ini mungkin anaknya memandu sendiri kereta kerana isterinya sedang berpntang selepas melahirkan anak kedua.

Katanya, dia sedlh kerana tldak sempat bertemu cucu lelaki yang baru dilahirkan itu.

Sumber:K! ONLINE,

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*