Isteri Dalam Pantang, Suami Semalaman Tidak Pulang Rupanya Di Temui M4ti Lem4s Ketika Redah Banjir.

 

PASIR PUTEH – Seorang sukarelawan yang melakukan rondaan banjir di Kampung Tasek, Gong Kala, di sini, petang hari ini dikejutkan dengan penemuan mayt lelaki dipercayai lem4s.

Tengku Mohd Harith Tengku Azis, 39, berkata, sekitar 4.15 petang itu, dia melakukan rondaan banjir di kawasan berkenaan selepas membantu pasukan keselamatan memindahkan mgsa banjir di daerah itu.

Katanya, sebaik tiba di situ, dia terlihat topi keledar terapung di kawasan banjir dan seorang lelaki berusia 20-an cuba mengambil topi keledar berkenaan.

“Lelaki itu beritahu saya, topi keledar berkenaan berat untuk diangkat, saya cuba membantunya dan ternampak bahagian motosikal.

“Apabila diangkat motosikal, muncul may4t dengan masih memakai topi keledar itu dalam keadaan keadaan tertiarap,” katanya ketika dihubungi.

Tengku Harith yang juga Pengerusi Amalteam Kelantan berkata, dia yang terkejut dengan penemuan itu menghubungi Balai Polis Bukit Yong.

Menurutnya, msa dikenal pasti sebagai Mohd Fahmie  33, dari Kampung Gong Depu, Pasir Puteh.

Katanya, hasil pertemuan dengan keluarga msa, mereka memaklumkan msa tidak pulang ke rumah sejak malam kelmarin.

Difahamkan, mgsa meninggal seorang isteri yang masih dalam pantang selepas malahirkan anak kedua.

“Sebagai badan bukan kerajaan (NGO) saya turut membantu menguruskan jenazah arwah secara percuma yang mana bantuan ini sebahagian program amal kami,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Pasir Puteh, Deputi Superintendan Mohd Azmir Damiri mengesahkan kejadian itu dan siasatan awal dipercayai mgsa melintasi kawasan banjir untuk pulang ke rumah semalam, namun lem4s di kawasan berkenaan.

“Pemeriksaan awal ke atas tubuh badan mgsa tidak menjumpai sebarang unsur jenayah.

“May4t mgsa dihantar ke Hospital Tengku Anis dan disahkan meninggal dunia dan kami masih meneruskan siasatan,” katanya.

Sumber – wowberita

 

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*