2 Anggota PGA Hilang Semalam Ditemui Mavt. Punca Kemat1an Mereka Di Ceritakan

 

MIRI – Dua anggota pasukan keselamatan yang dilaporkan hilang sejak pukul 8 malam semalam telah ditemui mat1 di Sungai Layun, sekitar pukul 3 petang tadi.

Difahamkan kedua-dua mgsa dikenal pasti sebagai Sarjan Simon Laja dari Pasukan Gerakan Am (PGA) dan Sarjan Kemiang dari Sabah-Sarawak Gas Pipeline (SSGP).

Pesuruhjaya Polis Sarawak, Datuk Aidi Ismail yang mengesahkan kejadian itu berkata, kejadian berlaku semasa pasukan yang terdiri daripada tujuh anggota PGA dan seorang petugas SSGP sedang menjalankan rondaan di hulu Baram.

“Pasukan tersebut sedang berehat di tebing Sungai Long Karangan apabila kejadian kepala air berlaku dan dua mgsa telah dihanyutkan oleh arus deras sekitar pukul 6.40 petang.

“Usaha mencari dibuat sejak pukul 8 malam semalam sehingga mangsa dijumpai di kawasan Sungai Layun kira-kira pada pukul 3 petang,” katanya ketika dihubungi Kosmo! menerusi aplikasi WhatsApp sebentar tadi.

Katanya lagi, msa yang dijumpai telah dibawa ke klinik Long Lama sebelum dihantar ke Hospital Miri untuk tindakan lanjut.

“Mereka disyaki lem4s tetapi kena tunggu hasil bed4h s1asat may4t,” tambahnya. –

sumber : K! ONLINE

 

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*