Lelaki Nigeria Campak Kanak-Kanak Ada Masalah Ment4l , Ini Yang Di Temui Polis

Seorang susp3k lelaki warga Nigeria yang dipercayai mencampakkan cucu lelaki tirinya dari tingkat tiga sebuah apartmen di Danau Kota, Setapak di Kuala Lumpur, semalam, dipercayai mempunyai masalah kesihatan m3ntal.

Menjelaskan perkara itu dengan lanjut, Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Saiful Azly Kamaruddin berkata ini kerana susp3k didapati mengambil ub4t-ub4tan berkaitan m3ntal.

Beliau berkata perkara berkenaan adalah berdasarkan keterangan ahli keluarga susp3k.

“Selain itu, kami juga sedang menyiasat sama ada susp3k pernah menerima rawatan m3ntal atau sebaliknya.

“Kami juga tidak boleh ambil keterangan susp3k kerana susp3k masih menerima rawatan di Hospital Kuala Lumpur (HKL),” katanya dalam sidang media di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur, hari ini.

Selain itu, Saiful Azly berkata isteri susp3k dan anak tiri yang cuba dirogl susp3k sedang menerima raw4tan di HKL kerana travma dan keced3raan akibat dipukul susp3k.

Mengulas sama ada susp3k ada mengambil dadh, Saiful Azly berkata pihaknya akan mengambil vjian saringan air kenc1ng milik susp3k.

“Ya, kami akan ambil sampel ur1n susp3k manakala hasil keputusan laporan bedh siasat kanak-kanak itu juga masih belum diperoleh,” katanya.

Saiful Azly berkata susp3k direm4n selama tujuh hari sehingga 6 Disember ini bagi membantu siasatan di bawah S3ksyen 302 Kanun Kes3ksaan kerana membunh, S3ksyen 307 Kanun Kes3ksaan kerana cubaan membunh dan Seksyen 377c Kanun Kes3ksaan.

Semalam, Bernama melaporkan susp3k berkenaan telah ditahan kerana dipercayai menc4mpakkan cucu lelaki tirinya berusia empat tahun dari tingkat tiga, di apartmen berkenaan.

Berikutan itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur SAC Nik Ros Azhan Nik Ab Hamid berkata susp3k yang berusia 42 tahun itu, ditahan di rumahnya sejurus selepas kejadian itu kira-kira 8 pagi semalam.

Kejadian itu berlaku apabila susp3k cuba merogl seorang daripada anak perempuan tirinya berusia 24 tahun, yang juga ibu kepada kanak-kanak yang maut itu.

sumber : mk

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*