Keadaan Terkini Ibu, Kakak dan Adik Selepas Dipvkul Lelaki Nig3ria

Semalam media melap0rkan Kanak-kanak berusia empat tahun m@ut dipercayai dicampakk dari tingkat empat apartment di Danau Kota, di sini, hari ini.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner Nik Ros Azhan Nik Abd Hamid berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian pada 8 pagi.

“Siasatan mendapati, suspek warga Nigeria berusia 42 tahun cuba mero0gol salah seorang anak tirinya yang sedang tidur di ruang tamu namun cuba dihalang oleh isteri dan anak-anak yang lain.

“Anak tiri m4ngsa berusia 19 hingga 29 tahun itu cuba menghalang sspek ber4ng dengan kejadian itu, sspek meng4muk dan memukkul serta mengh3ntak kesemua man-gsa yang ada di dalam rumah berkenaan,” katanya.

Nik Ros Azhan berkata, isteri dan anak-anak cuba menyelamatkan diri dan keluar dari rumah untuk dapatkan bantuan jiran dan pengawal keselamatan.

“Melihat mang-sa menjerit dan meminta tolong susp-ek kemudian mengangkat mangs-a, membawanya ke tingkap luar bilik utama dan menc4mpak keluar hingga jatuh ke bawah.

“Sus-pek juga turut melompat keluar melalui tingkap yang sama.

“Sus-pek yang c3dera tidak dapat melarikan diri dan ditangkap oleh pengawal keselamatan dan orang awam sebelum diserahkan kepada polis.

“Susp-ek dan mangs-a dibawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk rawatan sebelum ditahan bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 302 Kanun Kes3ksan,” katanya.

Ibu di IC-U, kakak, adik dalam r4watan

Kuala Lumpur: Tiga sekeluarga yang ced3ra dipu-kul lelaki Nigeria di Apartmen Villa Danau, Setapak di sini, semalam masih dir4wat di Hospital Kuala Lumpur (HKL).

Menurut jiran keluarga itu Idayu Ismail, 24, dia dimaklumkan perkembangan berkenaan oleh seorang lagi ahli keluarga mngsa yang ditemui di balai polis ketika hadir memberi keterangan.

“Dia memaklumkan ibunya dir4wat di unit raw4tan rapi (ICU), manakala kakak sulungnya yang berusia 29 tahun dir4awat di hospital sama selain adik bongsunya berusia lapan tahun,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Menurutnya, kira-kira 8 malam semalam, wakil keluarga itu ada pulang ke rumah berkenaan untuk mengemas dan mengambil barang serta mengunci kediaman terbabit.

“Mereka tidak lagi tinggal di situ. Setakat ini pun tidak dimaklumkan di mana arwah Muhammad Adam (Muhammad Adam Sufi Muhd Norkhusairi, 4) akan dikebu-mikan selepas b3dah si4sat selesai,” katanya.

Dalam kejadian 8 pagi semalam, Muhammad Adam Sufi meni-nggal dunia selepas dic4mpak datuk tirinya yang juga warga Nig3ria dari tingkat tiga apartmen berkenaan.

Susp3k juga menced3rakan tiga ahli keluarga mngsa sebelum terjun daripada tingkat sama dan dit4ngkap penduduk serta diserahkan kepada polis.

Berikut kron0logi kes

Berg4duh dengan isteri terlebih dahulu

Menerusi perkongsian dibuat oleh seorang wartawan, Mohd Redzuan Abdul Manap, susp3k yang merupakan datuk ti-ri kepada kanak-kanak tersebut difahamkan cvba mer0gol ibu mngsa berusia 24 tahun yang juga anak kepada isterinya.

Berlaku awal pagi tadi

Isterinya yang berusia 48 tahun dipercayai warganegara tempatan mempunyai lima orang anak berumur 19 hingga 29 tahun dan seorang cucu. Perkahwinan mereka turut dikurniakan seorang anak lelaki berusia 8 tahun.

Menerusi maklumat daripada s4ksi, datuk tir-i mngsa telah melakukan perkara tersebut dari tingkat empat unit kediaman mereka di sebuah apartment di Danau Kota, Kuala Lumpur pukul 8 pagi tadi.

Cuba rog0l anak tir-i sedang tidur

Dalam Harian Metro pula, Ketua Jabatan Sias4tan J3nayah Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner Nik Ros Azhan Nik Abd Hamid berkata suspek cuba mer0gol anak ti-inya sebelum anak-anak dan isteri mengh4lang tindakan suspek.

“Anak tir-i mngsa berusia 19 hingga 29 tahun itu cuba menghalang susp3k b3rang dengan kej4dian itu, susp3k meng4muk dan mem-ukul serta mengh4ntak kesemua mngsa yang ada di dalam rumah berkenaan.” Menurutnya.

B3rang sebab mngsa j3rit minta t0long

B3rang apabila mngsa menj3rit meminta t0long, susp3k mengangkat mngsa, membawanya ke tingkap luar bilik utama dan menc4mpak keluar hingga j4tuh ke bawah.

“Susp3k juga turut mel0mpat keluar melalui tingkap yang sama.” Kata Nik Ros Azhan.

Susp3k yang tidak dapat mel4rikan diri telah dit4ngkap orang awam dan pegawai kesela4matan sebelum dis3rahkan kepada p0lis.

Susp3k dan mngsa dibawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk raw4tan sebelum dit4han bagi membantu si4satan mengikut Seksyen 302 Kanun Kes3ksan.

Sumber: Bernama, Mohd Redzuan Abdul Manap, Harian Metro (Hafidzul Hilmi Mohd Noor)

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*