“Ibu Bapa Takut Malu Kalau Perkara Ini Kecoh..”- Mgsa R0g0l Jelaskan Sebab Lambat Report Polis

Sejak beberapa hari lalu heboh dengan berita seorang pendkwah muda dikenali ramai yang didakwa mer0-goI seorang gadis berusia 23 tahun.

Berita hari ini pula mengatakan pendkwah terbabit sudah pun ditahan reman.

Dalam pada itu, gadis yang mendakwa dirinya dir0-goI akhirnya tampil menjelaskan perkara sebenar.

” Saya tiada kekuatan untuk membuat Iaporan poIis sebelum ini kerana takut selepas diugvt,” kata seorang wanita berusia 23 tahun yang mendakwa menjadi mngsa r0-goI pendkwah muda seperti yang tular di media sosial, baru-baru ini.

Wanita yang dikenali sebagai Mia (bukan nama sebenar ) itu berkata, antara sebab lain dia tidak membuat Iaporan ketika itu adalah kerana ibu bapanya tidak mengizinkan.

(GAMBAR ATAS KIRI ADALAH SEKADAR HIASAN)

Ugvt saman jika lapor polis

” Pendkwah terbabit pernah ugvt nak saman jika saya buka mulut atau membuat Iaporan poIis.

” Ibu bapa juga tidak benarkan saya membuat Iaporan poIis kerana malu jika perkara ini menjadi kecoh dan diketahui ramai.

” Namun, selepas mendapat sokongan dan bantuan daripada beberapa pihak, saya beranikan diri untuk membuat Iaporan poIis, Rabu lalu,” katanya ketika dihubungi Harian Metro, hari ini.

Menurutnya, dia berharap Iaporan yang dibuat dapat menegakkan keadilan selepas melalui pelbagai der1ta dalam hidup.

” Saya berharap selepas ini keadilan dapat ditegakkan sekali gus membayar semula der1ta yang pernah saya alami sebelum ini.

” Sedikit sebanyak dapat melegakan hati selepas memendamnya sekian lama,” katanya.

Terdahulu, Harian Metro melaporkan seorang pendkwah selebriti ditahan poIis malam tadi bagi membantu siasatan kes dakwaan mer0-goI seorang gadis di Shah Alam, Selangor, tahun lalu.

Suspk berusia 25 tahun itu ditahan kira-kira jam 11 malam selepas tampil memberi keterangan di Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Shah Alam.

Ketua PoIis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib dipetik sebagai berkata, pihaknya menerima Iaporan mngsa berusia berhubung perkara itu, semalam.

Katanya, mngsa dipercayai keluar dengan suspk yang dikenali menerusi Instagram pada 11 September tahun lalu

Da'i muda direman bantu siasatan dakwaan rogol gadis

Da’i Syed dir3man 5 hari untuk siasatan kes r0gol gadis

PENDAKWAH muda, Da’i Syed direman lima hari bermula Jumaat sehingga Selasa depan bagi membolehkan pihak polis menjalankan siasatan atas dakwaan mer0gol seorang gadis di sebuah rumah di Shah Alam, Selangor pada September tahun lalu.

Perintah reman terhadap suspek yang berusia 25 tahun itu dikeluarkan oleh Timbalan Pendaftar Mahkamah, Mohd. Zamir Suhaimee pada Jumaat.

Suspek yang dicungkil bakat menerusi sebuah rancangan realiti keagamaan hadir ke Kompleks Mahkamah Shah Alam kira-kira pukul 9.45 pagi bersama peguam, Syed Amirul Syed Edrus dilihat memakai baju berwarna hijau.

Pada malam Khamis, Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib dalam satu kenyataan memberitahu pendakwah tersebut ditahan ketika hadir bagi memberi keterangan di Ibu Pejabat Polis Daerah itu.

Baharudin berkata, tangkapan itu dibuat susulan laporan polis oleh mngsa yang berusia 23 tahun pada pukul 7.18 malam, Rabu lalu.

sumber : hmetro

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*