Akhirnya Dai Syed Di Tahan Polis, Ambil Kesempatan R0g0l Gadis Kemvrungan.

KUALA LUMPUR – Seorang penyanyi yang juga merupakan penceramah agama bebas telah dit4ngkap polis malam tadi atas dakwaan disy4ki mer0gol seorang wanita yang juga kenalannya dalam media sosial di Shah Alam pada tahun lalu.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Sahat berkata, saspek berusia 25 tahun itu dit4han sekitar 11 malam tadi selepas hadir ke Ibupejabat Polis Daerah Shah Alam untuk memberi keterangan ekoran laporan polis daripada mngsa r0gol pada Rabu lalu.

Katanya saspek didakwa melakukan perbuatan ji-jik itu di Studio I-Soho, Seksyen 7, Shah Alam dalam kejadian pada 11 September tahun lalu.

“Dalam kejadian sekitar jam 8 malam itu mngsa perempuan berusia 23 tahun telah keluar dengan sasp3k yang baru dikenali di laman sosial Instagram dengan menaiki kereta milik saspek jenis BMW untuk membuat perbincangan berkenaan masalah kem-urungan yang dihadapi dengan kaedah perubatan Islam.

“Suspek telah membawa mngsa makan di kedai makan di kawasan Batu 3, Shah Alam dan selepas makan, mngsa telah dibawa ke rumah saspek di Seksyen 7 dengan alasan untuk memberikan penerangan bagaimana boleh keluar dari peny4kit kemu-rungan.

“Mngsa telah dir0gol oleh saspek dan mngsa tidak terdaya hendak mel4wan serta tidak tahu cara mahu keluar dari tempat tersebut,” katanya dalam kenyataan malam tadi.

Pada keesokan hari, selepas kej4dian iaitu 12 September 2019 lalu sekitar jam 6.40 pagi, saspek telah didakwa memberikan am4ran kepada mangsa supaya merah4akan apa yang berlaku dan memberi am4ran yang mangsa sentiasa dipantau setiap masa.

Menurut beliau, saspek terus menghantar mngsa ke bawah lobi apartment dan mangsa menaiki Grab untuk pulang ke rumah sewa mngsa di Subang Jaya.

Bagaimanapun pada 23 September 2019 mngsa telah dimasukkan ke Hospital Kajang kerana mengalami tek4anan peras4aan serta dirujuk ke rawatan psiki4tri.

“Pada Oktober 2019, mngsa telah balik ke rumah keluarga di Triang, Pahang serta telah mendapat raw4tan semula di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah Temerloh dan dit4han di wad psiki4tri selama lima hari.

“Pihak Hospital Temerloh telah mengatakan mngsa telah mengalami tek4anan peras4an yang teruk serta tr4uma akibat dari kejadian tersebut dan sehingga laporan polis ini dibuat, magsa masih menerima raw4tan susulan di hospital yang sama.

Kes disiasat di bawah Seksyen 376 Kanun Kes3ksaan dan saspek yang dita4han di l0kap IPD Shah Alam akan direman pagi ini untuk membantu si4satan lanjut.- MalaysiaGazette

Sebelum ini Pendakwah muda, Da’i Syed, 25, atau nama sebenarnya Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful Syed Jamalullail membuat lapor4n polis terhadap pemilik akaun Twitter, @ainunnnajwa yang didakwa memfitnahnya merg00l seorang gadis.

Laporan itu dibuat di Balai Polis Mutiara Damansara, di sini, jam 5.45 petang hari ini susulan pemilik akaun berkenaan mendakwa rakannya mengalami travm4 selepas menjadi m4ngs4 rgol pendakwah itu.

DA'I Syed membuat laporan polis terhadap pemilik akaun Twitter, @ainunnnajwa yang didakwa memfitnahnya merogol seorang gadis. FOTO IG daisyed

sumber : hmetro

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*