Seorang Lagi Anggota PGA Terkena Temb4kan Di Sempadan Bukit Kayu Hitam

Bukit Kayu Hltam: Seorang lagi angg0ta Batali0n 3 Pasvkan Gerakan Am (PGA) dilap0rkan cdera selepas terkena tmbakan ketika bertvgas di smpadan Malaysia-Thailand dekat sini, petang tadi.

Dalam kejadlan pada jam 6.15 petang itu, angg0ta terbablt sedang melakvkan kwalan smpadan di Pos M16 Bukit Kayu Hitam sebelvm secara tiba-tiba terkena tmbakan.

Difahamkan, angg0ta terbablt mengalaml kecderaan rlngan pada pervt berikvtan pelvru yang dipercayal dilpaskan dari arah negara jlran terkena baju kalls pelvrunya.

Angg0ta terbablt sudah dibawa keluar dan kini sedang mendapat rwatan lanjvt.

Ketua Polis Kedah, Datuk Hasanuddin Hassan, ketika dihubungl mengsahkan kejadlan dan slasatan lanjut berhvbung kejadlan sedang dilakvkan plhak berkvasa.

Katanya, maklvmat lanjut berhvbung kejadlan akan dimaklvmkan dalam temp0h terdekat.

Ini adalah kejadlan kedua membabltkan srangan sehingga menyebabkan kecderaan ke atas angg0ta PGA selepas dua angg0ta PGA disrang di Pos TS9 berdekatan Padang Besar, Perlis, semalam.

Dalam kejadian pada jam 3.10 pagi itu, anggota PGA, Sarjan Baharuddin Ramli, 54, mavt selepas terkena dua tmbakan pada dadaa dan pervt, manakala Sarjan Norihan Tari, prah terkena tmbakan pada kanan pervt.

sumber : hmetro

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*