Lori Treller Ini Langgar Lampu Merah Betul-Betul Ketika Kereta Peronda Polis Sedang Lalu

Pada 8 November yang lalu, sebuah lori treler dilaporkan telah melnggar lampu isyarat merah di persimpangan Kota Puteri di Lebuhraya LATAR.
Kejadian itu berjaya dirakamkan menerusi kamera ‘dashboard‘ salah seorang pengguna jalan raya yang turut berada di tempat kejadlan.

Rakaman berdurasi 41 saat itu turut menjadi tular di Facebook setelah ianya dikongsikan oleh Info Roadblock JPJ/POLIS.

Dalam kejadlan itu, dapat disaksikan beberapa buah kereta sedang menunggu lampu isyarat bertukar menjadi hijau.

Sebaik sahaja lampu isyarat bertukar hijau, kenderaan yang berada di lorong kanan mula meneruskan perjalanan dengan membelok di persimpangan.

Namun pada masa yang sama, sebuah lori treler dari arah bertentangan turut bertlndak melanggar lampu isyarat dan hampir menyebabkan kemlangan di kawasan tersebut.

Lebih malangg lagi, kenderaan yang hampir dirempvh oleh lori treler di persimpangan berkenaan merupakan kenderaan polis! Hal ini membuatkan kenderaan polis itu terus memberhentlkan keretanya di tepi jalan manakala pemandu lori treler berkenaan pula terus bertindak mengvndurkan lorinya.

Penularan video ini mencuit hati warganet yang rata-ratanya terhibur mendengar reaksi sp0ntan pemilik kenderaan yang merakamkan kejadian tersebut.
Pemilik kenderaan tersebut kedengaran acap kali menyebut “mampvs kau” dan “good luck” sambil mentertawakan apa yang bakal dihadapi oleh pemandu lori treler tersebut.

Pada masa yang sama, pemandu kenderaan polis itu telah menyalakan slren menandakan mereka akan menghadap pemandu lori itu yang secara jelas melnggar lampu isyarat merah dan hampir menyebabkan kmalangan.

Semoga pemandu lori treler itu diberikan hukvman yang setlmpal atas kecualannya.

Komen Orang Ramai

Sbb tu la klau lampu dh hijau pon ak dk bahagian dpn tgk sblh sna lori ke bas ke laju ak tunggu je dia stop baru ak jln.. Takvt wea skli diorg pijak naya wea..huhuhu.. Biar la kete blkng hon sbb x jln dr mkn x habis.

Nyarls peronda nk kena… Alhamdulillah xde berlaku ape2.. nasib xbaik abam Lori….abam polis standby buku Samann.

Jentera berat mahupun ringan perlu di selenggara dengan baik demi keslamatan diri … Jangan kedekvt untuk ber belanja.
 

Sumber : FBInfo Roadblock

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*