Walaupun Ramai Hilang Pekerjaan, Namun Iphone Baru Masih Dapat Sambutan Sampai Sanggup Beratur Panjang

Berikutan hari pertama pra-tempah dibuka untuk PlayStation 5 pada beberapa hari lepas, ia dilihat mendapat sambutan di pasaran Malaysia.

Memandangkan 13 November adalah hari pertama siri iPhone 12 tersedia di kedai, peminat di Malaysia tidak ketinggalan untuk menyertai barisan yang panjang untuk mendapatkan siri iPhone 12!.

Selepas PS5, kini siri iPhone 12 pula dilihat laris. Ianya mungkin tidak kelihatan seperti dahulu dimana peminat lebih ramai berkumpul di hadapan kedai kerana ramai yang telah memilih untuk mendapatkannya secara dalam talian.
Apa pun, masih terdapat barisan panjang di kedai telekomunikasi di beberapa pusat beli belah termasuklah AEON Seremban.

Perkongsian gambar situasi hari pertama penjualan siri iPhone 12 ini menlmbulkan pelbagai reaksi dari netizenn.

Jika anda perlu mendapatkan siri iPhone 12 di kedai, kami menasihatkan anda untuk kekal menjaga SOP seperti memakai pelitup muka dan menjaga jarak.

Siri iPhone 12 kali ini hadir dengan model terbaru seperti iPhone 12 mini dengan harga lebih rendah berbanding yang lain.

Mungkin peminat ingin mendapatkan siri iPhone 12 kerana harganya yang agak lebih rendah berbanding harga pengenalan siri iPhone terdahulu.

Reaksi Orang Ramai

X sangka kaya rupanya org Malaysia ni. Tapi kebanyakkannya diorang ni senyap ja acah2 x da duit.

Yg nak beli tu org2 kaya org berpendapatan tinggi sebelum c0vid. Ada yg gaji sejvta sebulan dan ada yg ratusan ribv dan puluhan ribv sebulan bkn lg dlm katogeri T20 pun. Kalau dah emak bapa gaji besar anak2 hidup pun mwah x ada masalah pun nak tukar hp tiap bulan.

Kalau kakitangan kerajaan yg ptd dan sebagainya masa covid ni x berapa terksan krn gaji agak lumayan dan mempunyai slmpanan.

Yang terkesan masa c0vid ni adalah golongan b40 dan m40 yg berkerja dgn swasta dan berkerja sendiri seperti berniaga dan usahawan kecil dan sederhana. Yg beratur tu x lah ramai x sampai kut 20% bersamaan 7jvta rakyat malaysia yg keseluruhanya 35jvta yg nak beli iphone baru.

Ce tnya gelang rantai yg di gadal masa pkp dah tebvs blum bayaran keta motor ada sangkut lg tak cukal harta cvkai pintu bill air api dah sattle blum ? Dan tnya juga masih brkerja atau dah di tutup oparasi tmpat keja ? Bg yg waras akan mmpertimbangkan menyuluruh dan peka stiap pemasalahan dgn keadaan yg sukar skrg bkn di politikan atau sape pn yg mncadangkan dmi utk rakyat dan negara dlm kitaran ek0nomi kita juga.

Bila nk bergaya nk pakai honda. Rasa konon diri mampu tp nk isi minyak mengharapkan svbsidi. Betul ke mampu? Bila pakai gadget boleh habis beribv. Tp waktu yg sama hentam kerajaan tak bg keluar kwsp akaun 1. Kita hidup dlm dunia yg saklt. Menyebabkan kita semua jd saklt. Penyaklt yg kita tak nampak dgn mata kasar tapi wujud dlm setiap diri kita. Apa nama penyaklt tu? Glla dunia.


Kawan Saya yg tergolong dalam b40 m40 pon ramai yang guna phone canggih2 harga atas rm3k. Tapi x semua la. Dari sini boleh Kita lihat rakyat melaysia masih ramai yang berpegang dengan pujangga biar papa Asal bergaya.

 

Sumber : TechNave

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*