Memang Keluarga Svspek Ada Jumpa Kami – Ayah Arwah Siti Nur Surya.

KUALA TERENGGANU- “Ya, memang mereka (keluarga su-spek) ada ziarah kami di rumah keluarga di Beladau Kepong, Serada di sini pagi tadi,” demikian kata Ismail Muda, 58, bapa mngsa pembu-nuhan k3jam, Allahyarham Siti Nur Surya Ismail.

Bagaimanapun beliau enggan mengulas lanjut mengenai tujuan dan apa yang dibualkan dengan keluarga su-spek sepanjang tempoh ziarah itu dan hanya berkata, beliau serahkan semuanya kepada pihak berkuasa bagi menyelesaikan kes tersebut.

“Ya, memang mak dengan ayah dia ada datang jumpa kami, tetapi cukup saya mengesahkan kedatangan mereka ke rumah.

“Saya tidak mahu ulas panjang-panjang, sebab kes ini masih dalam sia-satan, jadi saya serahkan sepenuhnya kepada polis,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian hari ini.

Sinar Harian difahamkan ibu dan bapa su-spek dengan ditemani wakil jawatankuasa Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK) datang berjumpa keluarga Allahyarham dan disambut baik.

Ahad minggu lalu, Siti Nur Surya ditemui m4ti berlumuran d4rah dengan pergelangan tangan kirinya p-utus di ruang tamu rumah di Kampung Lubok Batu, Telemong, Hulu Terengganu.

Ibu Yakin Anak Tak Bers4lah, “Saya Tahu Dia Tidak Meni-pu …”

Kisah pembvnuhan seorang remaja, Siti Nur Surya Ismail yang didakwa dibvnuh oleh rakannya sendiri iaitu Siti Nur Surya Ismail masih terus dibicarakan.

Ibu kepada svspek bunuh Siti Nur Surya Ismail, 19, menyatakan dia yakin anaknya tidak bers4lah dalam kes pembu-nuhan Surya yang ditemui mati di Kampung Lubuk Batu, Telemong, Hulu Terengganu pada Ahad lalu.

Kepada Sinar Harian, dia mengatakan anak sulung yang dipanggil Kakak itu adalah anak harapan dan sangat memahami kem-skinan hidup yang dihadapi mereka sekeluarga selama ini.

“Saya akan terus berdoa kakak tidak salah dan naluri ibu tetap menyatakan kakak tidak salah walaupun satu dunia kata dia salah.

“Kakak pernah menolak beberapa tawaran melanjutkan pengajian ke Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) kerana kami tidak ada duit, tetapi dia tidak pernah tunjuk tanda-tanda pr0tes malah kakak pula pujuk saya, supaya jangan rasa bers4lah dengan keputusan dibuatnya.

“Dia juga tidak kisah kalau terpaksa memakai baju sekolah terpakai yang disedekahkan orang ramai dan pakaian harian yang dipakainya hari-hari pula kebanyakan baju dan tudung yang disedekahkan kepada kami. Dia tidak malu walaupun mengenakan pakaian sama sahaja,” katanya.

Menurutnya, kakak yang bercita-cita menjadi guru selalu memberi semangat kepadanya agar sentiasa kuat untuk meneruskan kehidupan yang serba kek-urangan selain memberi semangat kepadanya dengan berjanji yang dia akan berusaha membela n4sib keluarga.

Ketika diminta menceritakan bagaimana anaknya mengambil keputusan tampil ke balai polis, dia berkata, keputusan itu bukan disebabkan dia yang memujuk tetapi anak perempuannya sendiri yang mengajak ke sana.

“Saya masih ingat lagi lepas solat subuh (Isnin) iaitu kira-kira jam 6.30 pagi, kakak dah tunggu dekat ruang tamu dan lepas nampak saya siap solat, terus dia bagi tahu nak ke balai polis.

“Dia yang ajak saya tapi masa tu saya tak terfikir apa pun dan menurut sahaja ajakannya tetapi beberapa minit selepas berjumpa dengan polis, saya diberitahu yang kakak terpaksa dit4han untuk sias4tan lanjut.

“Memang agak terkejut selepas dimaklumkan, saya terus bertanyakan kakak sepanjang menemaninya di balai polis sebanyak tiga kali, adakah betul kakak yang buat, tapi dia jawab tak buat dan saya tahu dia tidak meni-pu,” katanya lagi.

sumber: hmetro

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*