Pelajar Di Paksa ‘B0gel’ Dan Di Rekod Pemandu e-Hailing Kerana Hal Ini..

Hanya kerana tersalah membuat tempahan perkhidmatan e-hailing, pelajar kolej trauma apabila bukan sahaja dimaki malah dipaksa berb0-gel sebelum suspek merakam video dan mengugut mang-sa membayar sejumlah wang, Khamis lalu.

Dalam kejadian 1 pagi itu, remaja lelaki berusia 18 tahun memuat naik satu aplikasi e-hailing ketika berada di rumahnya di Hiliran Ampang, di sini, lalu secara tidak sengaja membuat tempahan.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner Nik Ros Azhan Nik Ab Hamid berkata, mang-sa kemudian membatalkan tempahan, namun dia dihubungi pemandu e-hailing itu yang memarahinya kerana didakwa membuat tempahan palsv.

Menurutnya, mang-sa menjelaskan kejadian itu sebelum suspek menamatkan perbualan mereka dan menghantar tiga mesej melalui WhatsApp memarahinya dan ingin bertemu remaja terbabit.

“Mang-sa kemudian bersetuju untuk bertemu dengan suspek dan bersetuju untuk membayar tambang RM25.50 sebagai ganti rugi.

“Mereka bertemu di kediaman mang-sa pada 1.10 pagi sebelum dia meminta maaf dan menyerahkan wang ganti rugi itu,” katanya kepada Harian Metro.

Nik Ros Azhan berkata, bagaimanapun svspek mengugut mang-sa dengan menggunakan nama polis dan menyuruh dia menanggalkan pakaian, namun dibantah mang-sa.

“Svspek tetap memaksa mang-sa menanggalkan pakaiannya dan mengugut akan membuat laporan polis konon mang-sa membuat tempahan palsv jika tidak mengikut arahannya.

“Selepas itu suspek meminta bayaran RM200 dan kerana bimbang mang-sa mengikut arahan suspek dan memindahkan wang itu ke dalam akaun bank diberikan svspek,” katanya.

Katanya, svspek tetap mengugut mang-sa melalui WhatsApps dengan meminta dia membayar RM2,000 jika tidak mahu video dia menanggalkan pakaian disebarkan serta membuat laporan polis.

“Suspek memberi tempoh dua hari kepada mang-sa untuk membayar wang itu menyebabkan dia yang tertekan kemudian membuat laporan di Balai Polis Pudu untuk tindakan lanjut.

“Polis sudah mengenal pasti suspek yang berasal dari Pulau Pinang dan sedang mengesannya bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 384 Kanun Keseksaan,” katanya.

Sumber : HMETRO ONLINE

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*