Lebih 2 Ribu Krew Malindor Air Diberhentikan, Twitter Di Penuhi Ucapan Sebak Terakhir Pekerja

Trending di laman Twitter dengan #malindo di mana rata-rata pekerja dan staf dari syarikat penerbangan itu terpksa diberhentikan kerja ekoran ekonomi yang kurang stabil semasa pandemlk C0v1d-19 ini. Memetik laporan The Malaysian Insight, difahamkan seramai lebih 2,000 krew diberhentikan kerja mereka dari Malindo Airways Sdn Bhd semalam.

 

Rata-rata di antara krew berkongsikan pengalaman terindah sepanjang bekerja di syarikat penerbangan berkenaan. Malah, mereka juga menlnggalkan ucapan terima kasih kerana telah sudi menerima sebagai krew di syarikat itu.

Terima kasih Malindo

 

Memang tidak dinaflkan, terdapat pelbagai kenangan indah yang telah dilalui semua krew syarikat penerbangan Malindo sepanjang perkhidmatan mereka. Walau bagaimanapun, mereka terp4ksa terima keputusan yang dibuat syarikat itu ekoran ketidakstabilan ekonomi yang dihadapi.

Hari terakhlr di Malindo.

Bekas krew juga berterima kasih kepada Malindo Airways kerana telah memberi tunjuk ajar dan sokongan p0sitif sepanjang karier di sana. Sepastinya, rata-rata diantara mereka berhasrat akan kembali berkhidmat di syarikat itu semula di masa akan datang.

 

Memori yang terindah

Seorang wanita berbangsa Punjabi iaitu Hasvin Kaurgill berkongsikan beberapa foto-foto terindah selama 5 tahun 4 bulan berkhidmat sebagai jurutera penerbangan di syarikat Malindo. Pelbagai rintangan yang dilaluinya sepanjang menabur jasa di sana termasuk pernah melalui fasa mengandvng.

Tiada kata untuk diungkap

Sumber: The Malaysian In Sight, Twitter

Kredit: Ohbulan

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*