“Tolong la Tan Sri kami susah..”- Ramai Pujuk PM Benarkan Pengeluaran Akaun 1 KWSP, Ini Jawapan Beliau..

Muar: Perdana Menteri membayangkan svkar bagi kerajaan membenarkan pengeluaran wang akaun satu caruman Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) bagi digunakan rakyat yang berdepan pandemlk C0vid 19.
Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, beliau menyedari ada cdangan yang dibuat bagi pengelvaran wang akaun satu KWSP dibuat berikutan rakyat terbban dengan lmpak ek0nomi aklbat penvlaran berkenaan.

“Saya nak beritahu svkar untuk kita menimbangkan perkara berkenaan (benarkan pengeluaran wang akaun satu KWSP), bukan kerana kerajaan tidak mahu.

“Memang ramai yang teks saya berkata ‘tolonglah Tan Sri, kami svsah’. Sekarang pun tanpa mengeluarkan simpanan itu kita sudah menyediakan berbili0n ringglt bagi membantu rakyat.

“Jika kerajaan benarkan perkara itu dilaksanakan dengan mengeluarkan segala simpanan KWSP yang masih berbaki, saudara akan hadapi masalah yang lebih besar di masa hadapan,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika merasmikan Mesyuarat Agung Tahunan Ke-24 Koperasi Sungai Terap/Sungai Raya Muar Berhad di Dewan Sri Permata, Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Bukit Pasir, dekat sini, hari ini.

Komen Dari Orang Ramai

Dear PM yang dikaslhi. Mohon pertlmbangan sebab saat dan waktv ni ramai yang perlu duit utk meneruskan Hidup. Kami cuma nak duit kami sahaja dalam keadaan yang terhlmpit ni.

Benarkan saja pengeluaran kwsp 1 seprti akaun 2,terpulang kepd individu nk kluarkn atau tidak..dn dgn keadaan sekarang ni simpanan kwsp bukn lg pnyimpanan untuk hari² tua atau masa hadapan…tp lbih kpd pyimpanan untuk saat kesvkaran sprti skrg..lg pn sy rse rmai pympn kwsp sbnr lebih brminat untuk buat pgluaran lbih awal drpd mnunggu umur 50 dn 55.

Svkar mcmn tu abah… Bglh kami merasa duit tu di kala musibah wbak yg kian melnda tika ini… Kalo nk kata pelbagai pakej yg kjaan berikn.. Belum tntu semua yg dpt.. Lagpun ada jg rakyat kt ni dh pun kuarkn akaun 2 utk kgunaan yg dbolehkn.. Lgpun itu kn duit kami jg.. Skrglh ms yg amat sesuai… Please.
 

Sumber : HMetro/OM

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*