Batal Pernikahan Selepas Hadir Kursus Nikah, Nonny Nadirah Beritahu Sebabnya..

Sebelum ini Pelakon Nonny Nadirah mendedahkan dia dan Niezam Zaidi sudah selesai menjalani kursus kahwin.

Menurut Nonny, dengan pendedahan itu, dia berharap ia menjawab persoalan mengenai hub-ungan mereka.

“Dengan izin Allah Alhamdulilah satu dah selesai.

”Proses kitorg ‘special’ sikit, jadi apa-apa jangan tanya saya lagi tau tanya direct dengan @niezamzaidi.

“Semoga menjawab segala persoalan korang semua.

“Untuk pengetahun semua kursus kahwin, disebabkan musim COVID-19 ini ia disingkatkan dari dua hari menjadi satu,” katanya

Perkahwinan B4atal

Kuala Lumpur: “Ada hikmah kenapa perkahwinan ini dib4talkan. Allah nak tunjuk siapa diri kita sebenarnya terhadap pasangan. Terima kasih Allah.”

Itu kata penyanyi dan pelakon, Nonny Nadirah mengenai keputusannya memb4talkan perkahwinan bersama pelakon, Niezam Zaidi pada Isnin lalu.

Nonny, 31, atau nama sebenarnya Nonny Nadirah Zainuddin berkata, dia dan Niezam sudah lama membuat keputusan itu iaitu selepas mereka mengikuti kursus kahwin pada September lalu.

“Saya anggap apa yang berlaku sudah tiada jodoh. Kalau nak p4ksa pun, bimbang nanti ia hanya memudaratkan. Takkan saya perlu melalui fasa perce-raian sekali lagi. Jadi, saya reda dengan ketentuan ini.

“Sebenarnya, keputusan ini dibuat sudah lama. Cuma, saya tidak mahu kongsikan. Apa boleh dikatakan, mungkin saya belum cukup baik. Jadi, saya perlu perbaiki diri untuk menjadi pasangan yang lebih baik untuk pasangan saya.

“Apa yang penting, buat masa sekarang saya nak gembirakan diri sendiri dan keluarga. Tidak ada istilah serik, cuma apa dirasakan sekarang adalah, solo lagi bagus,” katanya.

Ditanya mengenai reaksi ibunya, Nonny berkata ibunya sentiasa menghormati keputusan yang dibuat.

“Mak saya boleh cakap, santai saja di posisi. Sebab dia pun cakap jangan terlalu mencari kesempurnaan. Dia hanya mahu tengok saya bahagia dan tak lagi saya berse-dih. Dia selalu sokong apa saya buat.

“Kalau selepas berce-rai dulu saya memang mer4tap. Tapi, untuk kali ini saya lebih tenang. Malah lebih gembira. Bagi saya, Allah sudah atur segalanya. Apa yang penting, kena sabar dengan ketentuan diberikan,” katanya.

Terdahulu, Nonny mengumumkan pemb4talan perkahwinan mereka menerusi hantaran di Instagram yang turut mengucapkan hari jadi kepada Niezam

View this post on Instagram

Happy birthday sahabat. semoga Allah memberkati & merahmati seluruh usiamu, dikurniakan kesihatan yg baik, dikayakan dgn iman,taqwa dan harta. semoga menjadi anak yg baik dan bertemu jodoh dgn orang yg baik2. Dikurniakan segala kebaikan, hajat dunia dan akhirat! amin.?? . . . Sekadar makluman, setelah mengambil kata sepakat, perkahwinan antara kami telah pun dibatalkan. Korang, satu je kitorg mintak.. Tolong doakan kebahagiaan buat kami dan bertemu jodoh yg baik buat masing2 ya. Sesungguhnya kami hanya mampu merancang tapi Allah itu sebaik2 perancang. Kpd rakan media maaf sy x dapat nak get back balik dgn anda semua. Utk dalam masa nie, i reserve my comment. harap korang faham.?? . Love you guys.?

A post shared by ? Nonny Nadirah ? (@nonnynadirah) on

sumber : trendingsangat.pw

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*