“Bagi saya jadi PM, saya ubah 2 perkara..”- Lelaki Ini Di Cari Polis, Rupanya Ada Kes Lain..

 

Kuala Lumpur: Polis membuka kertas siasatan berhubung satu kenyataan menghasut membabitkan seorang lelaki menerusi satu rakaman video yang tular di media sosial, baru-baru ini.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman Datuk Huzir Mohamed berkata, video berdurasi satu minit 33 saat itu mempunyai kecenderungan menghasvt (untuk menanam kebenc1an) terhadap raj4 dan keraj4an.

“Kami mengenal pasti sebagai Ganesparan Nadaraja berusia 38 tahun yang beralamat terakhir di P-1-5 RH Pangsa Flat MPS Jalan Tan Sri Manickavasagam, Seremban di Negeri Sembilan.

“Siasatan dilakukan mendapati lelaki itu kini berada di luar negara sejak November 2017, malah svspek turut dikehendaki untuk tiga k3s lain berkaitan vgutan dan hasvtan,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Katanya, kes itu disiasat mengikut Seksy3n 4(1) Akta Hasutan 1948 kerana mendatangkan kebencian atau pengh1naan terhadap mana-mana r4ja atau kerajaan.

“Kes itu juga disiasat mengikut Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 kerana penggun4an tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian.

“Kami akan mengambil tindakan tegas mengikut peruntukan und4ng-undang ke atas mana-mana pihak yang cuba menjejaskan ketenteraman awam serta keselamatan negara,” katanya.

sumber : hmetro

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*