“Kalau nak istiqamah dalam sesuatu perkara..”- Neelofa Berniqab, PU Riz Titip Kata-kata Nasihat

Pendakwah dan pelakon, PU Riz menyifatkan  penampilan ahli perniagaan dan hos, Neelofa yang kini tampil berpurdah atau berniqab sebagai satu hal yang baik.

Riz atau nama sebenarnya, Muhammad Haris Mohd Ismail berkata, bagi memastikan bintang itu terus istiqamah, Neelofa perlu tahu mengenai nikmat yang diperoleh.

“Kalau nak istiqamah dalam sesuatu perkara, kita kena tahu janji Allah dalam perkara terbabit. Maksudnya kejayaan yang bakal kita peroleh dalam sesuatu keputusan itu.

“Walaupun ada khilaf dalam pemakaian niqab tapi ia tetap perintah yang baik. Memetik satu ayat al-Quran ini ada menyebut, sesiapa yang taat kepada perintah Allah dan Rasul, bersamanya adalah nikmat Allah.

“Jadi, siapa yang taat kepada perintah, satu kenikmatan yang sama dengan kenikmatan nabi, al-siddiqin, syuhada dan orang beramal soleh,” katanya.

Perkara itu dijelaskan menerusi satu video Instagram Live yang dikendalikan rakan baik Neelofa, iaitu Rosix Omar, semalam.

Sementara itu, Neelofa turut menzahirkan rasa terima kasih kepada semua yang membantu dirinya dalam mendalami ilmu agama.

“Terima kasih kepada ustaz dan ustazah. Haris pun banyak bantu sangat-sangat dalam memberi pencerahan mengenai ilmu agama ini.

“Sepanjang saya cuba faham dan mendalami mengenai ilmu agama dengan insan-insan ini, secara tak langsung hal-hal dunia ini saya makin gembira sikit-sikit saja.

“Jadi, untuk saya terus ke depan dengan berniqab, ia tidak lagi satu beban yang saya fikir dulu.

“Beberapa bulan lalu, saya melihat niqab sebagai satu perkara yang besar dan mustahil untuk dibuat. Tapi sekarang dengan hal dunia yang makin kurang dalam hati, saya jadi lebih mudah nak buat,” katanya.

Dalam satu kenyataan beberapa hari lalu, Neelofa memohon semua pihak mendoakan perjalanan baharunya itu sentiasa dalam rahmat dan reda Allah.

Malah, perkongsian fotonya di Instagram yang merakamkan penampilannya yang mengenakan niqab mencetuskan sensasi di Internet.

 

Sumber: gempak

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*