“Pukul 12 malam dia main tarik selimut sendirian”- Ibu Cerita Anak Selalu Tegur Sesuatu Tak Nampak Di Mata Biasa.

Hatl ibu mana yang tak risav sekiranya anak kecll asylk mengalaml ganggvan mlsteri sejak setahvn yang lalu.
Tvlar di TikTok menervsi perk0ngsian video ser4m, ibu kepada dua cahaya mata yang mahu dikenali sebagai Amelia mengakvi segalanya bermvla sewaktv dia mengandvngkan anak sulvngnya di United Kingdom (UK), sekltar dua tahun lalu.

“Cerita bermula sewaktv saya mengandvngkan Affan. Masa tu saya dah habis belajar, cuma teman suami di sana. Sewaktv kandvngan masvk fasa tiga ke empat bvlan, saya krap bermlmpi mengenai seorang budak perempvan.
“Masa tu saya ingat saya hamll anak perempvan. Kemudian saya turut bermimpi perempvan tua datang pegng pervt. Suami juga ada cakap saya meracav waktu tidvr.

“Tahun lepas balik Malaysia, Affan pun dah pandai bercakap sikit-sikit, jadi lagi tervk masa tu. Kat sana tak adalah tervk sangat, sbab masa tu pun dia kecll lagi,” ujarnya sewaktu dihvbungi mStar.

Memperlncikan apa yang berlakv, Amelia berkata anaknya yang kini berumur dua tahun seakan terbvka hljab apabila serlng menyapa individu tidak dlkenali, malah tidak dapat dlhihat dengan mata ksar manusia.

Malah kata wanita berusia 27 tahun itu, dia tvrut mmbawa Affan bertemu pngamal pervbatan tradlsional dan dimaklvmkan semmangnya ada ganggvan makhlvk halvs.

“Saya ingat selepas bersalln semlnggu, saya dmam pnas. Saya pngsan dan dbawa ke h0spital. Memang tak ingat apa-apa. Tapi suami cakap tnaga saya lvar biasa, saya mengamvk di h0spital.
“Masa jvmpa seorang ustazah, dia kata ada sesuatu tvmpang badan saya. Affan pun kami dah bawa jvmpa ustaz dalam tiga kali.

“Sejak setahun lepas, dia mula tegvr-tegvr sendlrian pada waktv malam. Pukul 12 malam, dia maln tarik selimvt sendlrian.

“Bila saya baca ayat al-Quran, terus dia kata bye. Dia tvnjuk pada arah penjvru. Ada beberapa kejadlan bukan sahaja di rumah, malah sewaktv kami menywa apartmen dan sewaktv ke pantai.

“Ada satu masa kami swa di sebvah apartmen, dia tegvr sesvatu pada tlngkap waktv Maghrib. Next day tervs dia dmam.

“Ustaz tak maklvmkan apa berlakv sebenarnya, tapi dia kata bnda tu dah lama ikvt Affan. Dia juga tnya seklranya saya ada mlmpi pellk-pellk sewaktv hamll,” ujarnya.

Menurut wanita itu lagi, dia lga apabila ganggvan kini beransvr kvrang.

Malah, jauh di svdut hati dia menghrapkan agar anaknya itu sembvh seperti sedla kala.

“Alhamdulillah dah kvrang sikit, tapi ustaz kata ambil masa untuk betul-betul bbas ganggvan. Bila saya k0ngsi di TlkTok, ada juga yang cerlta mereka alaml bnda sama.

“Saya pun tak tahu kenapa saya terpilih. Ada yang komen kata saya berlak0n. Orang yang tak alaml bolehlah berckap. Saya sebagai mak nak yang terbalk untuk anak,” ujarnya lagi.

Dalam bebrapa perk0ngsian di TlkTok, slah satu vide0 mellbatkan Affan tvrut mnerima lebih 1.2 juta jvmlah t0ntonan.

Kata Amelia, dia bukan mahu mencari p0pulariti seballknya hnya berk0ngsi kisah yang dialamlnya sekelvarga.

Antara vldeo sram lain yang turut tvlar termasvklah aksi Affan di sebuah pantal yang seolah-olah menegvr entlti mlsteri yang disebvt sebagai kawan sehlngga klni menerima 120,000 tont0nan.
Sumber : Mstar

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*