Sudahlah Bawah Peng4ruh D4dh , Lesen Tiada.. Cukai Jalan Pula Tamat Tempoh

Johor Bahru: Polis men4han pemandu Perodua Myvi yang terbabit kemlangan dengan dua kenderaan di Kilometer 4 Jalan Johor Bahru – Kota Tinggi, di sini semalam, hingga menyebabkan lelaki berusia 31 tahun menlnggal dvnia.

Difahamkan pemandu itu adalah wanita berusia 23 tahun dipercayai tidak mempunyai lesen memandu kenderaan, selain cukai jalan dipercayai sudah tamat tempoh.

Kemalangan terbabit tular di media sosial selepas kereta berkenaan hllang kawalan dan melambvng sebelum merempvh dua kereta lain hingga terballk.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Mohd Padzli Mohd Zain berkata, ujian s4ringan ke atas pemandu itu mendapati dia positif d4dah dan akan disiasat mengikut Sksyen 15(1)(a) Akta D4dah Brb4haya 1952.

“Dia yang sudah dit4han turut disiastt mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkvtan Jalan 1987,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Mohd Padzli berkata, sias4tan awal pihaknya mendapati kmalangan kira-kira 9 pagi itu berlaku apabila pemandu Perodua Myvi hllang kwalan dan melanggr temb0k pembahagi jalan sebelum merempuh Honda Accord dan Proton Iswara di persimpangan lampu isyarat menghala Plaza Pelangi.

“Akib4tnya, Perodua Myvi dan Honda Accord terb4lik dan pemandu Honda Accord di kpala serta menlnggal dvnia di tempat kejadlan,” katanya.

Pemandu Proton Iswara berusia 78 tahun pula cdera.

Sementara itu, Komander Operasi, Balai Bomba dan Penylamat (BBP) Larkin, Pegawai Bomba Kanan II Nordatul Badrol Abd Rahman berkata, pihaknya sebuah jentera dengan kekuatan sembilan anggota ke lokasi dan mengeluarkan mngsa yang berada di Honda Accord.

“Mngsa berusia 31 tahun terspit di bahagian pemandu dan kami menggunakan peralatan khas untuk mengeluarkannya dan kemudian diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut,” katanya memberitahu operasi ditamatkan pada 10 pagi.

Sumber : HMetro

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*