Netizen Mula Buat Carian, Pemandu Myvi Di Kenal Pasti Namun Pantas Tutup Akaun FB.

Kecoh di media sosial mengenai pemandu Perodua Myvi yang didakwa menyebabkan k33matian seorang lelaki selepas terbabit dalam kem44langan di Johor Bahru semalam.Menurut laporan Harian Metro, Mohd Rizal Buseri yang memandu Honda Accord m3ningg44l dunia selepas keretanya dir33mpuh Perodua Myvi tersebut yang hilang kawalan.Tinjauan di laman Facebook mendapati beberapa individu memuat naik posting dengan menzahirkan ucapan takziah kepada isteri Allahyarham yang dikenali sebagai Ekin Amir.

Polis menahan pemandu Perodua Myvi yang terbabit k3mal4ngan dengan dua kenderaan di Kilometer 4 Jalan Johor Bahru – Kota Tinggi, di sini semalam, hingga menyebabkan lelaki berusia 31 tahun meningg4ldunia.Difahamkan pemandu itu adalah wanita berusia 23 tahun. K3mal4ngan terbabit tular di media sosial selepas kereta berkenaan hilang kawalan dan melambung sebelum mer3mpuh dua kereta lain hingga terbalik.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Mohd Padzli Mohd Zain berkata, ujian saringan ke atas pemandu itu mendapati dia positif d4dahh dan akan disiasat mengikut Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952.

“Dia yang sudah ditahan turut disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Sementara itu, Komander Operasi, Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Larkin, Pegawai Bomba Kanan II Nordatul Badrol Abd Rahman berkata, pihaknya sebuah jentera dengan kekuatan sembilan anggota ke lokasi dan mengeluarkan m4ngsa yang berada di Honda Accord.

“Mangsa berusia 31 tahun tersepit di bahagian pemandu dan kami menggunakan peralatan khas untuk mengeluarkannya. May4t kemudian diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut,” katanya memberitahu operasi ditamatkan pada 10 pagi.

Komen netizen

Sumber: Harian Metro (Nurul Amanina Suhaini) , Facebook , Besihitam Studio, OMM