Nurse Tegur Lelaki Pakai Gelang Pink Di Stesen Minyak, Ada Sebab Beliau Terpaksa Keluar Dalam Tempoh Kuarantin.

Klang: Polis sudah mengenal pasti lelaki memakai gelang merah jambu dipercayai dalam tempoh kvarantin yang berada di stesen minyak di Bukit Tinggi, di sini seperti tular di media sosial sejak semalam.

Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Shamsul Amar Ramli berkata, pada 7.24 malam tadi, pihaknya mendapati video berkaitan berdurasi 64 saat di media sosial.

“Vide0 itu menunjukkan insiden tegur-menegur antara seorang petugas kesihatan wanita dengan seorang lelaki yang dilihat memakai gelang berwarna merah jambu disyaki masih dalam kvarantin.

“Hasil smakan mendapati kjadian dipercayai berlaku di pam minyak di Persiaran Batu Nilam, Bukit Tinggi Klang,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Shamsul Amar berkata, tngkapan akan dilakukan selepas mendapat pengesahan svspek bebas C0vid 19 daripada Pejabat Kesihatan Daerah (PKD) Klang.

“Sspek adalah lelaki tempatan yang berumur 30 tahun,” katanya.

Dalam rakaman video yang tersebar itu, lelaki terbabit ditegur kerana keluar dari kuarantin malah menyebabkan orang ramai takut untuk menghampiri stesen minyak terbabit apabila melihat gelang merah jambu dipakainya.

Komen Dari Netizenn

Kalo dia pakai sweater lengan panjang tak jadi benda nie sb dia tau di nak ptong gelang pink.

Untuk tidak membuatkan keadaan jadi panik dia bole bersiap sedia pakai sweater gie isi minyak keta. Pastu bole gie hospital ptong gelang pink dan hip hip hooray. Btw dia sopan masa explain situation keta takde minyak , takde mencarvt ke ape. Ok la maafkan dia.

Minyak kereta rasanya cukup boleh jalan lagi kecuali dah bawa lebih 40km lepas kelip.

Ehhh.ehhh..alasan..mcm suka lak nak tunjuk satu dunia ko merayap² ..bg alasan nak isi minyak xde..nk p potong bagai..lau betui boleh jer guna kaedah s0rok sementara if jika betul lah minyak dah xde nk pergi ptong gelang tu..akai mana…lenggang² kangkung plk ..santai²..bangga nau tunjuk bdoh tu..tindakan anda menakutkan org lain.

Sumber : HMetro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*