Padah Kutuk Rakyat Sabah , Cik Non Di Panggil Polis Untuk Siasatan.

Polis membuka kertas siasattan ke atas pengassas prodduk kecantikkan menggunakan akaun Facebook (FB) atas nama Nor Shahada Aisyah atau Cik Non susulan kenyataan dimuat naik di laman sosial FB miliknya menghinna rakyat Sabah sebagai penyebbab C0vid 19 meningkkat.

Timbalan Pengarah (Siassatan dan Perunddangan) Jabattan Siasattan Jenayyah (JSJ) Bukit Aman, Deputi Komisioner Mior Faridalathrash Wahid berkata, satu laporran polis dibuat ke atas pemilik akaun FB terbaabit susulan kenyataan dimuat naiknya itu.

Beliau berkata, susullan itu, polis membukka kertas siasattan mengikut Seksyyen 505 (b) Kannun Kesekksaann dan Seksyen 233 Akkta Komunikkasi 1998.

“Kertas siasattan sudah dibuka dan kita akan memanggilnya untuk merakam ketterangan,” katanya kepada Harian Metro hari ini.

Terdahulu, Cik Non diddakwa menghihna orang Sabah dengan menggelar diri mereka boddoh dan rakyat Sabah miskkin selepas tidak berppuas haati dengan peningkattan kess C0vid 19.

Cik Non sebelum ini mencettuskan konttrovversi apabila caranya mempromosikan produk kecantikkan mendapat kecamman netizenn selain tular di media sosial bergadduh dengan pengawal keselamattan kerana dilarangg masuk ke pusat beli-belah selepas tidak memakai pelitup muka.

Sumber : HMetro

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*