Kejadian Objek Hempap Kereta Di Tapak Pembinaan Lebuhraya Terjadi Lagi

 

Sebelum ini seorang wanita nyaris m4uut apabila kereta dipandunya dihempap batu konkrit, pemaju pembinaan lebuh raya di lokasi kejadian tampil memberi kenyataan.Pemaju projek pembinaan Lebuhraya Bertingkat Sungai Besi-Ulu Kelang (SUKE), Projek Lintasan Sungai Besi-Ulu Klang Sdn.Bhd. (Prolintas) mengeluarkan arahan henti kerja serta-merta susulan kejadian dinding parapet terjatuh daripada struktur binaan lebuh raya itu dan menghempap sebuah kereta petang Sabtu.

Dan baru sebentar tadi, kejadian objek jatuh hempap kereta berlaku lagi di tapak pembinaan lebuhraya SUKE di kawasan Cheras.Kejadian berlaku ketika dalam hujan dan objek dari tapak pembinaan jatuh di atas kereta. Sebarang kecederaan belum dapat dipastikan lagi.

Projek Lintasan Kota Holdings Sdn Bhd (Prolintas) mengarahkan pemberhentian serta-merta bagi kerja pembinaan Lebuhraya Bertingkat Sungai Besi-Ulu Kelang (SUKE) di kawasan Bandar Tasik Selatan.

Ia merupakan susulan kejadian kepingan konkrit di kawasan pembinaan lebuh raya di Jalan Sungai Besi yang terjatuh pada petang tadi.

Pihak pemaju SUKE telah mengeluarkan arahan pemberhentian serta-merta kerja di tapak kejadian dan akan memberikan kerjasama penuh kepada pihak berwajib dalam melakukan siasatan.Prolintas selaku pemaju bagi projek pembinaan lebuh raya itu pada masa sama mengesahkan kejadian dinding parapet terjatuh dari struktur binaan lebuh raya dan menghempap sebuah kereta.

Artikel By: AwatttSyeikhh Network.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*