Selama 6 Tahun Menanti Zuriat, Lelaki Bertemu Ajal Sebelum Sempat Menatap Wajah Anak Sulung

Ajal dan maut di tangan Tuhan, hari ini dilaporkan seorang pekerja kilang yang koma akibat kemalangan, selepas motosikal ditunggang merempuh babi hutan, Jumaat lalu dilaporkan meninggal dunia tengah malam tadi.

Dikenali sebagai Zulkarnain Mokhtar, berusia 32 tahun, arwah menghembuskan nafas terakhir di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Melaka pada 12.30 malam.

Tak sempat tengok anak sulung

Lebih memilukan, kakak ipar arwah, Mastura Mohd Ali, 39, berkata, Zulkarnain juga tidak sempat menatap wajah anak yang dijangka lahir Ogos depan.

“Sebelum ini arwah sangat teruja untuk menyambut kelahiran anak sulungnya, tetapi Allah Maha Kuasa dan semoga arwah diizinkan menatap wajah anaknya di syurga kelak…”

Bertarung nyawa selama dua hari, ahli keluarga bagaimana pun reda dengan pemergiaannya kerana ini semua telah ditentukan Tuhan.

6 tahun tunggu zuriat

Arwah meninggalkan seorang balu, Nurul Asyikin, 31, guru agama di sekolah rendah agama (SRA) Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM).

Difahamkan, selepas enam tahun berkahwin Nurul Asyikin disahkan mengandung dan dijangka melahirkan anak sulung mereka tidak lama sahaja lagi.

Semua persiapan sambut bayi dah siap

Segala persiapan sudah disediakan untuk menyambut zuriat yang telah lama dinantikan, namun ajal terlebih dahulu menjemput sebelum sempat Zulkarnain dapat menatap wajah anak sulungnya.

Jenazah akan dibawa pulang ke kediaman ibu bapanya di Tanah Rancangan Felcra Ramuan Cina Kecil, Lubok Cina sebelum disemadikan di Tanah Perkuburan Islam Lubok Cina selepas solat Asar.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

 

Sumber : Harian Metro

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*