Terbaru Ustaz Abu Kata Duit Derma Orang Ramai Hanya Di Sumbangkan Sedikit Sahaja Dan Baki Beli Kereta Mewah

Semalam Ustaz Abu curi perhatian apabila memuat naik status meletak gambar dan video orang miskin yg susah sehingga memalvkan dia adalah ‘a1ib. Har4m!

Melalui satu status Facebook oleh Ustaz Abu Syafiq yang tidak bersetuju jika gambar mereka yang tidak berkempuan dan tidak berbajvu di muat naik ke sosial media.

Ramai yang berkata status ini ditujukan kepada Ustaz Ebit, tapi sejauh mana kesahihannya masih belum pasti kerana tiada kenyataan rasmi daripada Ustaz Abu. Semalam Ustaz Ebit bersedekah sampai ke Alor Setar.

Nama penceramah dan pendakwah bebas  sangat dikenali disebabkan perwatakannya yang suka membantu golongan yang tidak bernasib baik terutamanya ketika wabak Covi1d-19 melanda.

Terbaru, Ebit sanggup turun ke Alor Setar, Kedah walaupun ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) demi menghulurkan pertolongan kepada keluarga seorang lelaki uzur yang menghidap peny4kit str0ke.

Berdasarkan beberapa keping foto yang dikongsikan di Facebook Ebit menampakkan keuzvran kediaman yang didiami datuk bersama cucu-cucunya. Ustaz Ebit Liew berjaya carikan rumah baru untuk mereka. Apa yang Ustaz Ebit cerita, anak-anak kecil tersebut begitu gembira kerana dapat rumah baru.

Menjengah ke halaman Ustaz Abu pada pagi ini terpandang satu status yang dimuat begini.

Tidak pasti status itu ditujukan kepada siapa. Namun diharapakan jika ada yang tidak kena atau tidak berpuas hati. Bersemuka lah dan jangan hanya muat naik di media sosial kerana ianya hanya akan menimbulkan fitnah dan syak wasangka orang ramai.

Ini jelas dapat dilihat bila netizen mula beri komen.

Semoga apa jua perselisihan dapat diselesaikan. Jangan kerana benda kecil orang mula pandang serong kepada Islam.

Sumber RJ

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*